Näitleja ja lavastaja Eva Koldits teab omast käest, millist rolli mängib lapsepõlv edasises elus. Sestap jälgib ta ka tütar Elleni kasvatamisel põhimõtet: varasemaid vigu korrata ei tasu, parem ikka üheksa korda mõõta kui üks kord lõigata.

Saara Kadak. Ja siis veel üks täitsa hull asi – armastus. Poleks arvanudki, et see nii üle pea kasvab, et ei mahu enam taskutesse ja seinapragudessegi ära! Alles ma olin ise laps ja pubekas ja nüüd ma olen EMA. Uskumatult lahe!

Mihkel Raud. Pühapäevaisadus peegeldub probleemides, millega lapsed minu juurde tulevad. Need on valdavalt materiaalsed ega eelda meie pereasjade põhjalikku tundmist. “Osta mulle kommi!”, “Too jäätist!”, “Kuhu siis üllatus jäi?” ja nii edasi. Kui lapsed on aga armsa lelu ära kaotanud või tahab kleit vahetamist, pöörduvad nad selle poole, kel võiks kodustest asjadest ülevaade olla.

Merle Liivak. “Ikka väga raske on kasvatada last, kui sul puudub toetav sugulastering,” ohkas üks meestuttav, kellega sattusime kohvikus naaberlaudade taha istuma. “Laps ripub siis päevad­ läbi sinu küljes: mul on igav, vaata seda, teeme seda!­­ ­Neid ei saa ju tänapäeval õuegi saata. See ajab hulluks. Ja niisama sõpradele ei vii ju last suvalisel hetkel hoida.”

Kuidas mõjutab see last ja vanemate läbisaamist, kui lahus elav isa võtab nädalavahetustel lapsega ette rohkem huvi- ja lusti­tegevusi, kui argipäevaema seda teha suudab?

Mis teeb ühest spaast titasõbraliku paiga, kus on mõnus ka vanematel? Soovitame parimaid veekeskusi!

Kodust, parimast kohast maailmas saab justkui vangla, kui viirused meid koduseinte vahele aheldavad. Pigem näib lapsi murdvat igavus ja vanemaid tüdimus kui haigus ise. Kuidas vastu pidada?

Laps taob peaga vastu põrandat või seina ning mitte miski ei aita... Mis sunnib pisikest inimest endale tahtlikult haiget tegema? Ja mis võluvitsaga saaks teda sellest võõrutada?

Kes on need noored täiskasvanud, kes on valmis maailma rahu nimel loobuma isiklikest mugavustest, kuid samas paistavad silma eluvõõruse ja kohatise raskemeelsusega?

“Siin elus on kõik võimalik,” võtab kokku Eesti kuulsaima sportlase Kelly Sildaru isa ­Tõnis. On ta ju näidanud, et triki­suusatamise maailma tippu võib jõuda ka ilma mägede, lume ja peente eelisteta.

Võimalus panna käed külge ema-isa ettevõtluses annab hindamatu töökogemuse kogu eluks.

Kuus aastat Lõuna-Aafrika Vabariigis elanud Krislin Ranniit, tema kihlatu Weslee van Reenen ja nende ristilaps Jaedan elavad Kaplinnas. “Siinne elustiil ja inimesed meeldivad meile,” kinnitavad nad ühest suust.

Elis Aunaste. Kui tüdrukust hakkab neiu saama, ­kaotavad pühaduse nii ema ilukapid kui ehtekarbid. Ja emal tuleb hakata ­tegema ruumi endas... veel ühele naisele.

Lapseootuse ajal võiks iga naine jälgida valvsama pilguga, mida ilutooted sisaldavad.

Teaduspõhise meditsiini kõrval kasutab osa lapsevanemaid ka alternatiivseid võimalusi. Heidame pilgu nende maailma ja uurime, miks nad seda teevad.

Rotaviirus võrdub paljude jaoks õudusunenäoga, mis naelutab lapse päevadeks haiglavoodisse tilgutite alla. Õnneks on selle vastu vaktsineerimine nüüd juba mõnda aega riiklikus vaktsineerimiskavas, kuid alati pole sellestki abi.

Lapse söömiskäitumise kujunemisel on esmaseks eeskujuks ja mõjutajaks muidugi vanemad. Millised peaksid olema ühe inimesehakatise toitumisharjumused, et tagada talle hea tervis ja täisväärtuslik elu?

Nutiseadmed on vallutanud maailma. Muret teeb, et digitaalsed ekraanid jõuavad juba ka väikelaste ja isegi beebide kätte. Ülestimuleeritud mudilastel võivad tekkida käitumishäired.

Naine reisil, tita kõhus – see pole tänapäeval küll midagi tavatut, kuid ometi on asju, mida pead seejuures kindlasti teadma ja enne sõitu korda ajama. Ja mõni asi tuleb reisides paraku ka tegemata jätta.

Kui suur on lihavõttejänes? Millised haid on kõige ohtlikumad? Miks vargad on olemas? Need on küsimused, millele kirjanik Ketlin Priilinn peab peatselt kuueseks saavale Anna Helenele ja kahesele Oskarile hoobilt vastata oskama.

Suuremate lastega peres on lihavõttemunade värvimine oodatud sündmus. Beebiperes pole aga lihtne leida aega kodu kaunistamiseks. Siin on mõned ideed, kuidas kerge vaevaga pühademeeleolu luua.

Joel ja Julia Lindpere jalgpalliperes kasvavad kaks pisikest mehehakatist Jesse ja Jonel, kes tähistavad sel kuul oma esimest sünnipäeva.