Kõik teevad vigu, aga oluline on, et isa oleks lapsele oma käitmisega eeskujuks. Et laps saaks aru, mis on elus tegelikult oluline. Et ta mõistaks, millised on pereväärtused ja et kättemaks pole probleemile lahenduseks. Kui teed ka vigu, siis ehk õpetab see lapsele, et oluline on oma vigadest õppida. Saad olla eeskujuks.

2. Kinnita oma lapsele, et armastad teda

Iga poja ja tütre jaoks on äärmiselt oluline teadmine, et tema isa armastab teda. Iga põlvkonna esindaja on ühe ja sama mure ees: kes ma olen ja mis on mu elu mõte. Ema ja isa on aga need, kes aitavad lapsel leida tema tee ja aitavad unistuste täitumisel. Seejuures on lapse arenguks väga oluline pere toetus ja mõlema vanema armastus. Et isa näitaks lapsele välja oma armastust, see on väga tähtis.

3. Õpeta oma lapsele, et edu peitub ka iseloomus, mitte ainult soorituses

Loomulikult on oluline teha asju headele tulemustele, kuid inimese iseloom mängib elus suuremat rolli kui konkreetsed sooritused. Lapsevanemad treenivad oma lapsi, et nad oleks tubli nii spordi- kui ka akadeemilises maailmas. Samas on tähtis, et laps saaks aru, et kõige olulisem on iseenda mõistmine. Laps peaks õppima iseennast uurima, et mõista, misks ta midagi teeb ja mida see annab.

4. Innusta oma last, et ta ei lööks asjadele käega

Elust suudavad tõeliselt rõõmu tunda vaid need, kes on oma saavutusteni ise jõudnud. Seda, mille nimel tuleb pingutada, hinnatakse alati rohkem. Seetõttu peaks isa innustama oma last alati elus edasi pürgima.

5. Ole oma lapse jaoks alati olemas

Lapsele on oluline teadmine, et oled tema jaoks alati olemas. Olenemata sellest, kas ta on parasjagu koolis viieline ja saavutab spordis suurepäraseid tulemusi või on tal hetkel hoopis keeruline periood ja ta vajab tuge. Kui näitad oma lapse suhtes üles armastust ja oled talle igas asjas toeks, usaldab ta sind ja tunneb sinu poolset tuge.

Allikas: drjamesdobson.org