2. Park on üüratu suur. Ja kui ma ütlen üüratu, siis ma mõtlen üüratu. Me olime ühes pargis 12 tundi. Lahendus: ärge üritagegi raha kokku hoides ühe päevaga kahte parki külastada. Valige kas Disneyland või Walt Disney Studio park. Kui rahakott lubab, käige Disneylandis kaks päeva.

3. Pargis pakutav toit on kohutav. Me oleme Prantsusmaal, kuid menüüdes pole muud kui kananagitsad ja friikartulid. Lahendus: võtke kaasa piknikukorv või snäkid. Meil oli kotitäis snäkke kaasas. Oleks pidanud veidike rohkem olema, aga saime nälja peletatud. Lastele ostsime pargist vaid jäätist ja endale lubasime klaasi õlut.

4. Pargis pakutav toit on metsikult kallis. Ma ei maksaks never ever tavalise burgeri ja friikate eest 16-20 eurot. Never! Lahendus: vaata eelmist punkti.

5. Rahvast on metsikult palju. 2015 aasta statistika teeb keskmiseks külastuste arvuks päevas ca 27 000 inimest, suvekuudel on see ilmselt vähemalt kahekordne. Lahendus: ärge trügige ja kiirustage, võtke aega. Kõlab küll uskumatult, kuid tegelikult on võimalik pargis olla nii, et ei tekigi vastikut küünarnukitunnet. Ilmselt on asi selles, kuidas järjekorrad lahendatud on.

6. Järjekorrad on pikad. Ma lugesin enne pargi külastust, et alla tunni aja ei ole lootust ühelegi atraktsioonile saada. Lahendus: võtke rahulikult. Kui tahate atraktsioonile minna ja vaatate, et ooteaeg on 30 minutit, siis ärge hakake stressama, et issake, siin küll ei jaksa oodata, et vaatame mujale. Leppige sellega, et oodata tuleb ja järjekorrad on pikad. Varuge aega ja olge lihtsalt kannatlikult. Uskuge mind, ooteajad on seda väärt. Kõik järjekorrad ja atraktsioonidele saamine on väga hästi organiseeritud.

7. Pargi külastamine on väsitav lastele. Lõbus küll, aga väsitav. Lahendus: ma ei tea, ma ei julgeks soovitada, et tehke lühem päev. Võtke kaasa süüa, tehke pause, sõitke rongidega jalgade puhkamiseks. Rohkem soovitusi pole.

8. Pargi külastamine on väsitav vanematele. Lõbus küll, aga vaata eelmist punkti. Lapsed väsivad, jonnivad, tüdivad. Peate neid süles tassima ja kukil kandma. Lahendus: vaadake laste rõõmu ja püüdke väsimusest üle olla, võib-olla on see üks kord elus kogemus. Te olete täiskasvanud, te saate hakkama kui mõtlete, millise mälestuse ja imelise päeva te oma lastele kingite. Te näete sära ja rõõmu isegi nende väsinud silmadest ja/või pisaratest.

9. Pargi külastamine paneb proovile vanemate suhted. Üks keelab, teine lubab, üks väsib, teine väsib, palavuses ja järjekordades väsinud lapsega on tülid kerged tulema. Lahendus: vaadake eelmist punkti!

10. Pargi külastamine paneb proovile teie delegeerimis- ja organiseerimisoskuse. Üks laps tahab näha merineitsit, teine Minni-Hiirt, kolmas sõita Ameerika mägedel. Kuidas otsustada, kuhu esimesena? Kuidas lahendada, et keegi ei solvuks, nutma ei hakkaks? Lahendus: võtke kindel marsruut, liikuge ühest maailmast teise, ärge hakake huupi jooksma, sest vaadake punkti number 2.

11. Pargi külastamine paneb proovile ka sõprade suhted, sest vaadake eelmist punkti. Lahendus: vaadake eelmist punkti ja selgitage lastele, miks tasub asju teha järjest. Küll nad aru saavad kui kenasti selgitada. Kui nad on piisavalt vanad. Alla viie-aastaste lastega mina isiklikult siia parki ei tuleks.

12. Pargi külastamine meestega on nagu oleks teil kaasas veel üks lisalaps. Küll ei taha nad järjekorras seista, küll leiavad nad, et printsessid on nõmedad, küll leiavad nad, et (sisesta suvaline põhjus). Lahendus: andke neile õlut ja viige nad külastama Kariibi mere piraatide koobast. Nad saavad uut energiat ja on nõus teiega jälle 45 minutit printsessidega kohtumist ootama.

13. Park paneb proovile teie julguse. Kes läheb Ameerika mägedele suuremate lastega, kui kõik kardavad ja ei kannata keerutamist? Lahendus: ma ei tea. Kõige julgem läheb. Mina võtsin end kokku ja käisin kõikidel atraktsioonidel. Ütleme nii, et kui teil tõepoolest ei lähe süda pahaks sellistel atraktsioonidel, siis tasub ühel sõitu kindlasti proovida. Kogemuse mõttes. Ja õnneks on sõidud lühikesed. Minu soovitus on Star Wars sõit. Jooksin uisapäisa teistega kaasa ja enne kui ma arugi sain, olin ma mingil hullumeelsel kosmosõidul. Uuesti vabatahtlikult ei läheks (või siiski?), sest hull oli, aga kogemusena oli ülilahe. Kui vähegi kannatate kiireid laskumisi, siis proovige!

14. Parki külastades ei saa te vaadata atraktsioone läbi täiskasvanu silmade. Tahaks peatuda ja midagi vaadata, aga te ei saa, sest lapsed jooksevad ühele ja teisele poole ilma mõtlemata, te peate neil kogu aeg silma peal hoidma, et nad ära ei kaoks. Lahendus puudub. Te jooksetegi neil järel, sest isegi kui te 374038 korda neile sõnad peale loete, unustavad nad selle sekund hiljem.

15. Te olete päeva lõpuks surmani väsinud, jalad valutavad, te vannute endale, et te ei teeks seda jama mitte kunagi uuesti läbi. Lahendus: vaatate oma lapse silmadesse kui naudib printsesside etendust või vaimustub Indiana Jones´i Ameerika mägedest ja see, mu kallid sõbrad, ongi see ÜKS põhjus, miks te selle “jama” läbi tegite. See on vaatamata vintsutustele paganama lõbus. Rõõm, mida te näete laste silmades, on hindamatu. Ja te teeksite seda võimalusel ja vajadusel uuesti!