3.–4. augustil möllab Põlvamaal Eesti Positivuseks kutsutud Intsikurmu festival. Juba teist aastat on siin ka lastele oma peopaik – Lastekurmu. Metsapõues peituval võlumaal saab mängida, kokata, kontserte kuulata, kabetada-maletada või vanas kalavõrgus lesida ja käbisid vastu panni visata.

Lastele esineb Mari Kalkun, pille tutvustab ja aitab meisterdada Annika Mändmaa, metsakaunistusi õpetab tegema Maru Karu kunstistuudio ning Kahvliahvikeste lemmikretsepte jagab Merle Liivak. Kavas on ka põnevad töötoad trummimängust patsipunumiseni. Lisainfo: intsikurmu.com/lastekurmu.

Kirbukale! Kirbukale!

25. augustil peetakse Tallinnas Telliskivi loome­linnakus Eesti suurimat kirbuturgu – teoks saab Kirbu­festival. Kohal on üle 400 müüja ja leida võib kõike alates riietest-nõudest kuni käsitöö ja antiikmööblini.
On võimalik mekkida tänavatoitu ja kuulata muusikat. Uudne on laste oma lasteturg ning mudilaste töötoad. Kokake koos, meisterdage seemne­palle, õppige pillimängu ning vanadele riietele ja leludele uut elu andma. Rohkem infot Facebooki-lehelt “Telliskivi Kirbufestival 2018” ja kirbuturg24.ee.

Kuidas mitmikega toime tulla?

Kui kodus kasvamas kaksikud või kolmikud, siis vutt-vutt 11. augustil kella 10–16 toimuvale mitmike kokku­tulekule Eesti Vabaõhumuuseumi Kerase platsil. Tänavuse kokkutuleku keskmes on teemad, mis aitavad suures peres nii lastel kui ka vanematel ellu jääda. Programmi kuuluvad ellujäämisõpe, Hullude Professorite füüsikalabor, Korrus3 treeningud, loengud laste vigastuste ja mürgistuste ennetamisest jpm. Kõige väiksemaid külastajaid ootab beebiala. Lisainfo: eestimitmikud.ee.