Sa pole oma praeguse tundega, mis sind abielus pidevalt saadab, rahul, sest tahaksid vanu tundeid tagasi tuua?

Ükskõik, kui palju sa pingutad ja seda soovid, siis kunagisi tundeid tagasi ei saa. Suhte alguse eufooria ongi loodud ükskord lõppema, tegemist oli ajutise (ja hormoonidest ajendatud) perioodiga, nagu need värsked armumised ikka alati on. Kui su eesmärk on taaselustada midagi minevikust, siis ei suuda sa kunagi õnnelikult elus edasi liikuda.

Sinu ootused abielule ei ole realistlikud

Paljud lapse- ja neiueas muinasjuttudest alguse saanud „õnnelikult elu lõpuni" unelmad purunevad suhtes aasta või kahega, aga kuidas on lugu kõrgete ootustega abikaasade suhtes? Kas tead täpselt, kuidas sina tahaksid, et su mees räägiks, mõtleks ja tegutseks?

Kui ootused on enamasti mõistlikud, tagavad need suhte arengu. Aga mis kasu on ebareaalsetest ootustest? Kui loodame, et abikaasa oleks romantilisem ja et ta peseks tihedamini pesu ning oma ootused talle ka välja ütleme, siis võib see abielu lapemaks muuta, aga nii mõnedki naised muutuvad ekstreemseks ja soovivad, et abikaasa teeks kõike täpselt naise äranägemise järgi.

Et oma abielu hoida, tasub mõelda, kui paljud meie ootustest on tegelikult täiesti ebarealistlikud. Ja kui palju on selliseid ootusi, mida me pole isegi kõva häälega välja öelnud, kuid eeldame, et mees siiski käituks nendele vastavalt!

Oma ootusi tuleb analüüsida, et need meid krooniliselt pettunuks ei muudaks. Me peame otsustama, mida me suhtes ja teise inimese puhul kindlasti ei tolereeri, rääkima nendest asjadest abikaasaga avatult ja aktsepteerima seda, missugune on partner inimesena.

Et hoida oma abielu realistlikuna , tuleb läbi mõelda ka see, millised ootused on meil endale kui naisele. Kujuteldavad standardid ideaalsest abikaasast viivad otseteena õnnetu abieluni. Märkimisväärne osa meie pidevast rahulolematusetundest algab ja eksisteerib ainult meie peas, sest elame ootuste kujuteldavas, mitte reaalses maailmas.

Oled õnnelik alles siis, kui su partner on valmis muutuma

Kui ta ainult teeniks rohkem raha või hoopis kulutaks seda vähem või tegeleks ta oma viha kontrollimisega, siis sa ju poleks õnnetus abielus? Kui tal ainult poleks nii palju probleeme, siis oleks kõik kergem?

Isegi kui see kõik tundub tõesena, see pole sugugi nii. Mitte abikaasa vaid igaüks ise vastutab enda rahulolu eest ja kui me lõpuks lõpetame keskendumise asjadele, mida me muuta ei saa, siis alles märkame asju, mida me iseendas muuta saame.

Allikas: yourtango.com