2. Selle soovi täitumiseks tuleb neil rasestumisvastaseid vahendeid kasutada keskmiselt kolm aastakümmet.

3. Arenenud riikides on levinumateks rasestumisvastasteks vahenditeks kondoomid ja rasestumisvastased tabletid.

4. Arengumaades on sünde reguleerivate meetoditena kasutusel 35% naiste streiliseerimine, 30% emakasisene spiraal, 12% suukaudsed pillid, 11% kondoomid ja 4%meeste steriliseerimine.

5. Kõikide maade koguarvestuses on kõige levinumaks rasedusest hoidumise vahendiks kondoom, kusjuures meestele mõeldud preservatiiv on kõige levinum ka teismeliste esimese seksuaalvahekorra puhul.

6. 50-ndatel ja 60-ndatel oli päris levinud uskumus, et kui naine ennast pärast seksi Coca-Colaga loputab, siis ei toimu ka rasestumist.

7. Keskaegses Euroopas oli katoliku kiriku poolt naistele peale surutud uskumus, et mistahes meetoditega sündivuse kontrollimine on ebamoraalne. Sellegipoolest kasutati rasestumise vältimiseks näiteks katkestatud suguühet ja ühe meetodina sisestati naise vagiinasse väidetavalt ka liiliajuuri.

8. 1700 aastate paiku oli levinuks uskumuseks ka see, et sidruni sisestamine tuppe aitab ära hoida rasestumise - sidrunhape võib küll spermide liikumist häirida, kuid see võib ka tupe kudesid kahjustada.

9. Kõige enam soovimatuid rasestumisi arenenud maades on Ameerikas, ehkki see number on viimastel aastatel pisut vähenenud.

10. Arengumaades elab umbes 220 miljonit naist, kel pole ka soovi korral võimalik moodsaid rasestumisvastaseid vahendeid kasutada.

11. Kui paar kasutab rasestumise vältimiseks nö loomulikku meetodit, ehk kalendriarvestust, siis peaks teadma, et naine võib rasestuda viis päeva enne ovulatsiooni, ovulatsioonipäeval ja kolm päeva pärast ovulatsiooni.

12. Populaarne meetod rasestumise vältimiseks on ka see, kui mees võtab peenise välja hetk enne ejakulatsiooni, kuid see on tulemusrikas vaid 70% juhtudest ja on palju arste, kes seda üldse arvestatavaks meetodiks ei pea, kuna seda meetodit kasutavad palju ka vähemkogenud mehed, kes ei oma täit kontrolli oma ejakulatsiooni üle.

13. Emakasisene spiraal on rasestumisvastase meetodina suuremat populaarsust kogumas just nende naiste hulgas, kellel on regulaarne seksuaalelu, kuid kes kardavad, et unistavad õigel ajal pille võtta.

14. Ameerikas on pooled rasestumistest ette planeerimata ja rasestumise vältimiseks on pidevat seksuaalelu elavetl inimestel kõige levinumad meetodid pillid ja steriliseerimine.

15. Tupe loputamine või ka duši kasutamine ei hoia ära rasestumist, sest spermid liiguvad väga kiiresti ja on selleks ajaks juba oma koha leidnud. Dušš võib sperme hoopis tagant tõugata. Siiski usuvad väga paljud noored, et just see meetod aitab rasestumist vältida.

16. Abielus ja lastesaamiseas paaridest kasutavad vaid 45% rasedust reguleerivaid vahendeid.

17. Enamus rasestumisvastaseid tablette on kombineeritud hormoonidega nii, et organism arvab, et on rase ja ei eralda igakuiselt enam munarakku.

18. Kombineeritud pille peetakse kindlamaks kui minipille.

19. 1957-l aastal tulid naiste menstruaalprobleemide reguleerimiseks välja pillid, mille kõrvalmõjuks oli märgitud, et need võivad takistada rasestumist. Just selle kõrvalmõju pärast hakkasidki naised esmalt neid pille kasutama.

20. Rasestumisvastaseid pille peetakse üheks tugevaks mõjutajaks naiste iseseisvuse kasvamisel nii kodudes kui tööl ja ühiskonnaelus.

21. Paljud arstid on veendunud, et suitsetavatele naistele ei tohiks rasestumisvastaseid tablette kirjutada, sest koosmõju võib olla tervisele ohtlik.

22. Kõige kindlamaks meetodiks raseduse vältimisel peetakse mitte seksimise järel emakasisest spiraali.

23. Lõplukult välistab rasestumise aga steriliseerimine.

24. Rasestumisvastased tabletid on naiste meelest tihti nö "süüdi" naiste kaalutõusus, kuid tegelikult ei pea see paika.

25. On arvatud, et pikaajaline pillide kasutamine võib häirida tulevikus ka viljastumisvõimet, kuid see ei pea paika. Muud kõrvaltoimete võimalus on see-eest olemas ja nende suhtes tasub tähelepanelik olla.

26. Rinnaga toitmine ei hoia ära rasestumist, ehkki paljud seda veel usuvad. Just selle uskumuse pärast on päris palju peresid, kus laste vanusevahe on väga väike.

27. Pillid võivad muuta naise lõhnatundlikkust, mis omakorda võib muuta tema ka tema meesteeelistusi.

28. Esimesed kondoomid, mida teadaolevalt kasutati, arvatakse olevat ajast 3000 ema. Need olid tehtud kas looma siseelunditest või kala põiest. On leitud ka "kasutusjuhendeid", mis sisaldavad infot, et seasoolt tuleb leotada soojas piimas, et muuta see pehmeks ja kasutuskõlbulikuks.

29. On säilinud joonistus kuningas Minosest, kes kasutas seksi ajal kitse põit kondoomina, et kaitsta oma partnerit, sest needuse tõttu olla tema spermas olnud skorpionid ja maod.

30. 1642-st aastast on pärit vanimad leitud säilinud kondoomid, need meenutasid vorsti kesta ja leiti Inglismaalt.

31. Teisel sajandil maj soovitas Kreeka günekoloog Soronus naistel juua rasestumise vältimiseks vett, mida sepad kasutasid raua jahutamiseks.

32. Sumatra naised arvasid aga, et oopiumitaime kauna tuppe panemine seksi ajaks aitab rasestumist ära hoida.

33. 1850 ema kasutasid muistsed egiptlased krokodilli sõnnikut, et ära hoida rasestumist. Kuna see on leeliseline, siis võis sellel tõepoolest ka mõningane tulemus olla.

34. Charles Goodyear patenteeris esimese kummist kondoomi aastal 1850.

35. Keskajal arvati, et kui nirgi munandeid reie siseküljel kanda, siis selle abil saab rasestumist ära hoida.

36. Konkubiinid jõid iidses Hiinas pliid ja elavhõbedat, et mitte rasestuda, kahjuks oli selle kõrvalmõjuks peagi saabuv ajukahjustus, neerde töö häire ja surm.

37. 16 sajandi Kanadas leotasid naised kopra munandeid alkoholis ja jõid seda leotist, et rasestumist vältida.

38. Kondoome soovitatakse mitte panna tagataskusse, pidev kehasoojus ja hõõrumine võib lateksi omadusi pikapeale muuta.

39. Rasestumisvastaseid pille tarvitab tänapäeval umbkaudu 100 miljonit naist.

40. Teatud seksipooside eelistame ei hoia rasestumist ära.

Allikas: randomhistory.com