Seda märkad juba raseduse ajal, kui kõht ei mahu enam oma voodipoolele ära. Pärast sünnitust aga muutub teie väike armas abieluvoodi pesaks, kus peategelane on üks pisike nõudlik tegelane. Algul tõenäoliselt kasutad voodit imetamiseks, seejärel lahkub su abikaasa teise tuppa, et natuke magada või teid norskamisega mitte häirida. Isegi kui sa enne sünnitust raudselt raiud, et sa mitte mingil juhul titat oma voodisse ei võta, on võimalus üsna suur, et te lõpuks seal kolmekesi magate. Igatahes — abieluvoodi ei ole enam see, mis ta oli varem.

Seks? Mis seks?

Kui peres on imik, tuleb seksi osas läbirääkimisi pidada, seda ette planeerida ja väga tihti ka tühistada, ootamatud kähkukad ja pikad öised sessioonid ei tule enam kõne allagi. Vahetult pärast sünnitust võib vahekord olla valulik. Kiirustada ei tohi ja abikaasa peaks seda mõistma.

Rinnad saavad beebi, mitte mehe mängulauaks

Kurvad uudised värsketele isadele — naise rinnad ei ole enam vaid teie lõbustamiseks! Emad ei suhtu samuti rindadesse enam endiselt, vaid võtavad neid kui toidulauda ja tunnevad end aeg ajalt lüpsilehmadena. Olukord muutub tõenäoliselt alles siis, kui rinnaga toitmine on lõpetatud.

Tülitsete rohkem

Titad on äärmiselt nõudlikud ja vajavad tohutult tähelepanu, seetõttu on uni beebiperes väga hinnas. Unepuuduses vanemad on aga tigedad ja närvilised ning igast pisiasjast võib tulla korralik tüli. Kui vaidlete rohkem kui varem, ei tähenda see, et abielul on midagi viga. Lapse kasvades kohanete uue olukorraga, puhkate paremini ega leia enam igas põrandal vedelevas sokis põhjust kaaslasele ninna karata.

Armastad meest veel rohkem, kui näed teda isana

Ütle ausalt, kas mõtlesid terve teie kurameerimise aja, milline isa su mehest võiks saada? Nüüd näedki teda selles rollis — ja tõenäoliselt tuleb ta isaks olemisega suurepäraselt toime. Kui näed teda titale laulmas, temaga mängimas ja õhtuti magama panemas, tahab su süda õnnest ja armastusest lõhkeda.

Nädalavahetustel enam sisse ei maga

Mäletad veel neid mõnusaid pühapäevahommikuid, kui tegid silma lahti kl 11 ja otsustasid siis veel natukene pikutada, et siis sõpradega kohvikusse hilisele hommikusöögile kiirustada? Nüüd aga tegelete beebiga kordamööda ning peate rangelt arvet, kumb möödunud hommikul kl 5.15 mähkmeid vahetas ja titale süüa andis. Ja kui see, kes pidi tõusma, magab rahulikult edasi, saab ta kaasalt tõenäoliselt vihase müksu ja vihase meeldetuletuse, mitte musi ja kalli nagu varem.

Sa pead arvet, kes veedab beebiga rohkem aega

Tõenäoliselt üritad sa hoiduda sellest näägutava titemamma rollist, kellel on sekundi pealt meeles kõik hetked, mil sina oled titat toitnud ja kasinud ja värske issi samal ajal mõnuselt teleka ees lebotanud. Kuid mõnikord see lihtsalt läheb nii, et sa ei suuda enam sekunditki tita nuttu taluda ning ketrad oma peas mõtteid, et peaksid saama ekstra vaba aega juba seetõttu, et oled tita isiklik piimamasin. Ning sind ajab tohutult närvi abikaasa jultumus, kui ta tuleb pärast tööpäeva koju ja selle asemel, et kohustused üle võtta, soovib hoopis natuke puhata. Puhata?! MINA tahan puhata!!

On täiesti loomulik, et esimesed kuud titaga on kurnavad ning igatsete mõlemad rahu, vaikust ja puhkust, kuid üritage aeg võimalikult ausalt ära jagada. Kui tunned, et sul on „juhe koos”, palu mehel seekord natuke kauem beebiga olla ja võimalda talle homme pikem puhkus.

Sätid oma päevakava beebi järgi

Kui te enne just mõlemad kontrollifriigid polnud, ei planeerinud te tõenäoliselt minuti täpsusega tervet päeva. Kuid nüüd paned oma külaskäigud, poeskäigud ja külaliste vastuvõtud beebi söömis-, magamis- ja vannitamisaegade järgi paika.

Sa ei kuluta enam enda peale

Lasteta abielupaarid hellitavad teineteist kallite kingituste ja romantiliste üllatustega, kuid lapsevanemad sellist luksust lubada enam ei saa. Alati tiksuvad meeles lapse vajadused ning uue teleka või kolme paari kingade asemel ostad sa poest pigem piimasegu ja mähkmeid. Ole selleks juba varakult valmis

Kui õhtul üksi välja lähed, tunned end taas vallalisena

Enne last käisite kaasaga koos kinos, teatris, kohvikus ja tantsimas. Nüüd, kui olete avastanud, et teil pole ühtegi lapsehoidjat ning olete teada saanud, KUI PALJU tasulise lapsehoidja palkamine maksma läheb, otsustate tõenäoliselt siis, kui vanaemad tulla ei saa, edaspidi end kordamööda tuulutamas käia.

Hea uudis on see, et koos sõpradega lõbutsemine ei ole igav ja imelik, vaid annab sulle võimaluse end taas naisena ja sõbrana, mitte vaid emana tunda. Ja kui oled rahulolev, tuleb see kasuks nii sulle endale kui teie abielule.

Mõtled beebist kogu aeg

Ja isegi, kui teil õnnestub üheks õhtuks lapsehoidja saada ning kahekesi restorani minna, avastate, et räägite ja mõtlete peamiselt oma lapsest. Kas sellest, kuidas ta lapsehoidjaga kohaneb, või sellest, kas jätsite lapsehoidjale oma telefoninumbri ja näitasite, kus mähkmed asuvad. Millest te ometi enne tita sündi rääkisite? Ah jaa, sellest, kas olete lapsesaamiseks valmis või mitte…

Allikas: iVillage.com

Jaga
Kommentaarid