Johannes on väga tundlik ja kohusetundlik poiss. Tõesti. Ma imetlen, mismoodi ta võtab endale ülesandeid ja millise põhjalikkusega neid täidab. Nagu meil kõigil, on Johanneselgi palju erinevaid tundeilmeid. Johannes on hästi hea poiss, suure empaatiavõimega ja väga nutikas, et luua, leiutada ja meisterdada.

Johannes, milline on sinu päev?


Ärkan kell viis. Siis ma söön. Vahel vaatan telekat, vahel vaatan oma mängud üle. Panen riidesse, kontrollin veel korra, kas kõik asjad on koolikotis olemas. Ja kell seitse punkt astun välja.

Mis kell sa kooli jõuad?

Johannes: Pool kaheksa. Tunnid algavad veerand üheksa. Esimesed kümme minutit võtan ma lihtsalt rahulikult riidest lahti, natukene puhkan. Teen akna lahti, hingan värsket õhku. Vanalinna kooli vastas on kirik. Mulle meeldib kuulata kirikukellade helisemist. Ja kümne minuti pärast hakkavad tulema klassikaaslased. Esimesed kümme tükki tulevad alati kindlas järjekorras.

Rääkige natuke Morteni-filmist.


Johannes: Midagi rasket seal ei olnud. Kolm päeva pärast kooli käisin lugemas ja oligi valmis. Film oli lahe. See, et ma ise seal kaasa tegin, tegigi selle lahedaks.

Nero: Lastefilmide kontekstis mõjub Morteni-filmi tegelaste spekter uudselt ja värskelt, see on väga tugeva käekirjaga film. Tegelased on hästi vaimukad. Samal ajal on see südamlik film, kust ei puudu heale dramaturgiale omaselt mitmed suhteliinid. Mulle meeldis väga Morteni ja ühe väikese tüdruku liin. See oli hästi armas.

Foto: Erakogu

Pere ja Kodu kutsub kõiki peresid pühapäeval, 24. märtsil, filmi eriseansile, kus on võimalik kohtuda ka filmi loojatega. Vaata lähemalt SIIT!

Pilet eriseansile osta SIIT!

Pikemalt saad Johannese kohta lugeda peagi ilmuvast Pere ja Kodu aprillinumbrist!