Ära näe end ainult lapse vanemana, vaid tema arendajana. Arenda pidevalt lapse mõistust, südant ja hinge. See on sinu töö. Näita talle head kunsti, vii huvitavatesse söögikohtadesse, tutvusta huvitavatele inimestele, kes viivad ellu unikaalseid ideid. JFK isa kutsus tihti huvitavaid inimesi õhtusöögile. Kennedyte lapsed õppisid külalistelt ja esitasid külalistele küsimusi. Tark ettevalmistus.

Inspireeri lapsi. Vanemad peaks lastele õpetama, kuidas maailma vaadelda. Vanemad peavad lastele näitama, kuidas maailm toimib. Kui sina pead maailma piiratud kohaks, näevad seda nii ka need väiksed inimesed, keda kasvatad. Näita lastele, mis on võimalik. Inspireeri neid, et neist saaks inimesed, kes muudavad maailma paremaks omal erilisel moel.

Sharma, kelle eneseabiraamatuid on müüdud miljoneid, ütleb, et on tihti kuulnud oma klientidelt: „Robin, mul on rohkem raha, kui mul kunagi vaja läheb, oma lennuk ja hunnik kodusid ümber maailma, kuid ma olen kohutavalt õnnetu." Kui Sharma küsib, miks, ütlevad nad: „Sest ma kaotasin karjääri tehes oma pere. Mu lapsed ei tunne mind ja see murrab mu südame."

Muidugi ei soovi ükski lapsevanem, et elu nii läheks.

Just sellepärast ütleb Robin oma lastele igal õhtul: „Kui suureks saate, võite teha kõike, mida tahate". „Ärge kunagi andke alla". „Kõike, mida teete, tehke hästi". Ja: „Ärge unustage, kui väga issi teid armastab."

Muidugi ütlevad lapsed tihti: „Paps, me juba teame neid asju. Me teame, et me ei tohi kunagi alla anda ja et sa armastad meid. Igavaks kisub juba." Kuid tal on tunne, et ühel päeval, kui ta on vana ja kortsudega, tuleb Colbylt või Biancalt kiri ning sellel väiksel paberilehel seisavad lihtsad sõnad: „Tere, isa! Mul on kõik hästi. Aitäh, et sa olid selline isa. Aitäh nende nelja lause ees igal õhtul. Need muutsid mu elu."


Jaga
Kommentaarid