Neljale kuni kuuele

Hiina toidukohtadest tuntud nuudleid on kodus võimalik valmistada nii, et pool on kasulikud aedviljad, pool nuudlid. Ka maitse saab timmida just endale sobivaks.

  • 300 g munanuudleid
  • 300 g pehmet liha (veise-, sea-, kanaliha)
  • 1 suur sibul
  • 3 kodumaist kanget küüslauguküünt
  • pool pöialt ingverit
  • 1 porgand
  • 3 muna
  • 2 peotäit rohelisi ube
  • pool paprikat
  • 1 ananassikonserv
  • maitseks soola-pipart, tšillit, sojakastet, seesamiõli
  • praadimiseks õli
  • soovi korral ka jämedalt riivitud pastinaaki, kõrvitsat, bataati, kapsast, (suhkru)herneid jm

Koori ja haki sibul ning prae rohkes õlis klaasjaks – hästi aeglaselt ja rahulikult, kõrbema ära lase. Lisa peeneks hakitud küüslauk ja natukese aja pärast peenestatud ingver. Võta suur kauss, kalla sinna sibulasegu ja jäta kauss panni kõrvale. Edasi prae ja maitsesta kõiki aineid eraldi, see on roa õnnestumise võti. Pane pannile jämedalt riivitud porgand, prae pisut, maitsesta ja kalla kaussi. Klopi lahti munad, maitsesta seesamiõli ja sojaga ning vala pannile. Lase natuke hüübida ja keera segamini, prae omletiribad ja pane kaussi. Prae eraldi ka oad, tükeldatud paprika ja liha, maitsestades neid meelepäraselt. Keeda potis munanuudlid vastavalt õpetusele. Lõpuks kummuta kõik koostisosad pannile kokku. Lisa ananassikompott ja ongi valmis laste lemmikroog!