Bussifirma esindaja sõnul sõitis buss Vääna-Jõesuu peatusest läbi 5 minutit varem kui bussiplaanis, selle põhjuseks olevat olnud Rannamõisa peatuses tekkinud probleemid bussi kassasüsteemiga, mis ootamatult tekkinud tõrke tõttu ei kajastanud kellaaega õigesti. Bussijuht sõitis ATKO esindaja sõnul liini lõpuni, kuid kassatõrke tõttu läks kohati liinigraafikust 2 kuni 5 minutit ette.

Lapsed ootasid aga vanema sõnul juba peatuses kl 16.45. Bussi väljumisaeg on 16.57.

Kuna ATKO koolibussidega (H4 ja H7) on vanema sõnul ka varem probleeme olnud (lapsed ei tea, kas ära jäänud koolibussi asemel tuleb asendusbuss, kui tuleb, siis kuidas see välja näeb ja kus peatub), siis ei tea lapsevanemad enam, mida iga uus päev toob ja on olukorras, kus peavad arvestama sellega, et äkki tuleb taas ise oma lastele transpordivõimalus leida.

Bussifirma kommentaar:

Vääna-Jõesuu peatust läbib koolibuss H4 mitmel korral erinevates suundades ja sellest tulenevalt võib tekkida reisijatel valearusaam nagu buss ei peatuks õiges peatuses. Samuti võib tekitada arusaamatusi olukord, et Vääna-Jõesuus asuvad lähestikku kaks samanimelist bussipeatust erinevates sõidusuundades. Vastavalt sõiduplaanile peatub liin H4 kell 15:31 kõigepelt Vääna-Jõesuu peatuses suunaga Vääna-Vitist Keila-Joa suunas, seejärel pöörab ringi ja sõiduplaani kohaselt kell 15:31 peatub Vääna-Jõesuu peatuses suunaga Vääna-Viti poole, et lastel ei oleks vaja minna üle maantee.
Vastavalt sõidugraafikule jõuab liin H4 uuesti tagasi Vääna-Jõesuu peatusse kell 16:57 peatudes Vääna-Jõesuu peatuses suunaga Keila-Joa poole. Seekord on sõiduplaanis ainult üks peatus, buss ümber ei pööra, vaid sõidab otse edasi Keila-Joa suunas. Segadus võib tekkida sellest, et 15:31 Vääna-Jõesuu peatuses peatuv buss on koolipoolsel teel, sest keerab seal ringi, kuid kell 16:57 Vääna-Jõesuu peatuses peatuval liini H4 bussil on peatus vastavalt sõiduplaanile teisel pool teed, sest buss läheb edasi Keila-Joa poole.

Käesoleval ajal koostame ettepanekut Põhja-Eesti Ühistranspordikeskusele liini H4 sõiduplaani muutmiseks selliselt, et see buss ka kell 16:57 peatuks peale ümber pööramist koolipoolsel teel jätkates seejärel liikumist Keila-Joa suunas.
Dispetšeri sõnul on ta andnud infot, et buss peatub sõiduplaanis ettenähtud peatustes vastavalt sõidusuunale, seega kui buss sõidab Keila-Joa poole, siis ühel pool sõiduteed ja kui sõidab Vääna-Viti suunas, siis teisel pool sõiduteed. Juhul, kui peatuses reisijaid ei viibi, siis buss jätkab peatusest väljudes liikumist, et teenindada järgmisi sõiduplaanis ettenähtud peatusi.

Jaanuarikuus tihendasime koolibusside järjepidevat korralist hooldust ja koolibussid on teenindanud liine vastavalt sõidugraafikule ilma probleemideta. Liini H4 on teenindanud ainult selleks ettenähtud bussid. Sõiduplaanid on koostanud Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus ja need on kättesaadavad veebilehel www.peatus.ee.

Lapsevanema kommentaar bussifirma kommentaarile:

Lapsed on sõitnud sellel H4 liinil 3 aastat. Alati, kui buss on tulnud, on see peatunud kl 16.57 seal, kus nad neljapäeval ootasid ja kus nad alati peale lähevad. Lapsed ootasid neljapäeval peatuses bussi kl 16.45-17.20, mil vanemad hakkasid laste helistamiste peale autodega järgi jõudma ja selle aja jooksul ei olnud mitte ühtegi koolibussi Vääna-Jõesuu peatuses peatunud. Kummalgi pool teed.

Hea lugeja, kas sinu laps saab alati koolibussiga õigeaegselt kooli ja tagasi?