Hiljuti töötati haiguse raviks välja ülikallis ravim, mille kulusid Haigekassa paraku oma vahenditest katta esialgu ei saa - ravi hind ühe lapse kohta on 160 000 eurot aastas.

25. mail Tallinnas Tondiraba Jäähallis toimuv heategevuslik kosmonaudiharjutuste võistlus Worldman Games kogub raha haruldast haigust põdevatele lastele ravi võimaldamiseks.


Seni on pere suutnud märkimisväärse summa annetusi juba kokku koguda, ent pikk tee on veel minna. Siin panebki lastele oma õla alla esmakordselt toimuv Worldman Games, millel osalejad annavad oma panuse heategevuslikku fondi, mille eesmärgiks on Elari Markuse ja Amy ravi toetamine.
Kokku oodatakse võistlusele end kosmonaudiharjutuste ehk burpee’de tegemises proovile panema kuni tuhandet inimest. Osavõtutasu algab 5 eurost, kuid maksta võib nii palju kui keegi soovib - osalemistasudest läheb pool heategevusfondi, teine pool aga võitjate rahaliseks auhinnaks. Annetusi aitavad koguda heategevusfond Südamete Soojus ja lastehaigla Toetusfond. Lapsed, kelle raviks annetusi kogutakse, on samuti osalejatele kohapeal kaasa elamas. Sündmust saab toetada ja seeläbi annetuse teha ka Hooandjas.Hooandja kampaania: https://www.hooandja.ee/projekt/worldman-games

Worldman Gamesi algataja ning peakorraldaja Arsen Arustamjan rääkis, et idee võistlust korraldada tekkis tal Aasias ühel Guinnessi rekordisündmusel osaledes, mille positiivne emotsioon tekitas soovi ka Eestis midagi sarnast läbi vii ning läbi selle teha kellegi mure väiksemaks. “Ühiselt millegi koos ära tegemine on eestlastele juba nii omaseks saanud, olgu tegu laulupeo või metsakoristusega. Ka heategevuskampaaniad toimivad siin väga kiiresti ja efektiivselt. Tahtsin tuua need kaks asja — aitamise ja koostegemise - omavahel kokku,” sõnas Arustamjan.

Vähemoluline pole tema jaoks siiski ka rekordi püstitamise hasart: “Korraga burpee’de tegemise maailmarekord kuulub praegu 1455ga Dubai politseile. Kas me selle suudame ületada, saame teada, kuid Eesti mõistes loodame rekordi lüüa küll.”

Võistlus toimub laupäeval, 25 mail kell 12 - 16 Tondiraba Jäähallis. Võistlema on oodatud kõik inimesed vaatamata elustiilist, soost ja vanusest. “Oluline on siiski võisteldes tunda oma viimane piir - üsna tõenäoliselt saab isiklik rekord igal juhul püstitatud. Kindlasti on tegu ka hea võimalusega mõnusalt trenni teha ja suveks vormi saada,” leiab peakorraldaja.

Sündmusele eelneb ka mitme nädala pikkune kampaaniaperiood, kus kutsutakse inimesi üles end väljakutseks igapäevaste burpee’dega valmistuma — see kogu keha treeniv harjutus on nii lihtne, et seda saab teha igal ajal ja igal pool.

Reeglid on väljakutsel lihtsad: tuleb teha kosmonaudiharjutusi ettenähtud ajaraamistikus nii kaua kui võimalik. Alguses on pause rohkem ja harjutusi vähem, katse edenedes tuleb suuta aga harjutusi üha kiiremas tempos teha. Võitjaks tunnistatakse see, kes peab kõige kauem vastu.
Naised ja mehed võistlevad koos, ent esimese koha preemia antakse välja eraldi: nii naiste kui ka meeste parim saavad kumbki 500-eurose preemiaraha.Huvilised saavad end väljakutsele registreerida ja reeglitega lähemalt tutvuda Worldman Gamesi kodulehel www.wmgames.ee

Sündmus Facebookis: https://www.facebook.com/wmgames1 Instagram@worldmangamesHooandja: https://www.hooandja.ee/projekt/worldman-games