Esimene asi , mis peaks meeles pidama, on see, et 2-3-4 kuune laps EI OLE rannalaps, see tähendab, randa võib lapsega minna alles alates 6.elukuust.

Riiete kohta on põhitõde: pigem natuke vähem kui rohkem. Praeguse kuumaga on täiesti piisav, kui lapsel on ainult mähe ja body. Kui ta on vankris või turvahällis, siis peab arvestama sellega, et see on ju ka justkui omaette riidekiht. Ja vankris pole ka mütsi vaja.

Vankris magades võib tal peal olla ainult õhuke lina. Aga kui juba laps sülle võtta, siis seal juba puhub natuke tuult ja seepärast peaks lapsel üks trikotaazhikiht kohe juures olema. Ja müts peas. Kasvõi õhuke sitsist müts. See oleks küll pigem päikese- kui tuulekaitse.

Rinnapiimalaps vajab nii söögiks kui joogiks ainult emapiima. Kui tal on janu, siis ta tahab söögikordade vahel ainult paar-kolm lonksu ning pole vaja hakata teda söötma pikalt ja põhjalikult, nagu korralisel söögiajal.

Kui laps saab kunsttoitu, siis võib talle joogiks anda keedetud vett.

Otsese päikese käes olla ehk päikest võtta võib pisikeste titadega küll. 3-5 minutit päeva jooksul on muu hulgas hea ka D-vitamiini jaoks ning mingit päikesekreemi pole nii lühikese aja jooksul ka mõtet beebile peale määrida.

Üks asi, mida kindlasti tuleb jälgida konditsioneeriga autode omanikel: teile endale võib küll väga meeldida külmas autos sõita, nii 16-17 kraadi, aga beebidele kohe kindlasti ei meeldi alla 20 kraadine temperatuur. Talle pole hea sattuda autost väljudes kohe suure kuuma kätte ega ka vastupidi — õuest kohe külma autosse. Samuti tuleks jälgida, et külm õhk autos lapsele otse peale ei puhu, muidu on köhad-nohud kohe platsis.

Jaga
Kommentaarid