RETSEPT | Pere ja Kodu sünnipäevatort
Tänavatoidufestivalil valminud eriretsept
Selle mõnusa küpsisetordi meisterdas Pereköögi toimetaja Paula Särekanno Tänavatoidufestivalil koos lastega. Tordi tegid valmis tublid kokad päris pisikestest algajatest kuni juba suuremateni!
Retsept (10-12le):
300g klassikalisi kandilisi küpsiseid
300g sidrunimaitselisi kandilisi küpsiseid
150ml piima
600g kohupiimapastat
350g mascarponet
100g agaavisiirupit
Peotäis piparmünti
1/4 sidruni mahl
500g maasikaid
500g banaane
Kaunistamiseks:
50g mustikaid
50g vaarikaid
4 füüsalit
70g kummikomme
50g muid värvilisi komme
250g savoia küpsiseid
Mõned minibeseeed
Valmistamine:
Kõigepealt sega kokku tordi kreem. Pane kaussi kohupiimapasta ja mascarpone. Pane kõrgesse kannu agaavisiirup ja piparmündilehed ning purusta ühtlaseks, lisa segu kaussi. Pressi hulka veidi sidrunimahla ja sega kõik hoolikalt läbi.
Lõika viiludeks banaan ja maasikad.
Tordi kokku panemiseks kasta küpsised piima sisse ja aseta ühes kihis serveerimisalusele. Selle peale laota kohupiimakreem ühtlase kihina ja kata pealt maasika ja banaani viiludega. Pane peale uus küpsise kiht - kasta küpsised piima sisse ja aseta tordile. Seejärel pane peale taas kohupiimakreem ja banaani-maasika viilud. Korda sama veel üks kord ning kõige peale lao veel kiht piimaga immutatud küpsiseid. Kata tort pealt ja külgedelt veel kohupiimakreemi kihiga. Külgedele säti püstises asendis savoia küpsised ja kata tort pealt mustikate, vaarikate, kommide ja beseedega - lase loovus valla!
Enne serveerimist on hea lasta tordil mõned tunnid seista.