Kiivus

Tundub nunnu, et ta on armukade, kui teistelt tähelepanu saad? Halvemal juhul ilmutab ta varem või hiljem soovi juba üsna täpselt dikteerida, et kellega üldse suhelda tohid ja keda vältida.

Sellele võib juba järgneda soov ette kirjutada, et kuidas üldse seltskonnas käituda tohid, milliseid riideid kanda (et poleks liiga seksikas vms). Ära lase temas kinnistuda ideed, et ta omab sind ja su valikuid. Hea suhe püüdleb võrdsuse poole, mitte selle, et üks kontrollib teist.

Tragöödia

Tundub nunnu, kuidas ta räägib, et oleks sinuta õnnetu, null, täiesti põhjas vms? Kuidas tal poleks enam põhjust elada, kui lahku läheksite, ja ta ei saaks enam hommikul voodistki üles?

Järgmiseks võivad tulla näiteks ähvardused endale viga teha, kui sa kogu aeg tema kõrval ei püsi või kasvõi temaga mingis (talle tähtsas) asjas ei nõustu. Liigne traagika on väga halb märk.

Liigne agarus

Tundub nunnu, kuidas ta sind kogu aeg aidata või kaitsta püüab? A la püüab seltskonnas sinu eest vastata ja rääkida, hakkab võimalusel su telefonikõnesid vastu võtma, tujutseb või kisub tüli inimestega, kes sulle üldse tähelepanu pööravad jm. Siin tekib tõsine oht, et ta hakkab aina enam ette kirjutama, et kuidas elama ja olema pead.

Klammerdumine

On paare, kel pole üldse raske kogu vaba aega koos veeta. Rohkem on aga kaaslasi, kes ilmutavad soovi klammerduda, et „võiksite üksteise elus tõesti kõige tähtsamad inimesed olla" (või sarnane ettekääne).

Probleem pole ainult selles, et paljud meist vajavad siiski ka oma isiklikku ruumi. Halvemal juhul tema klammerdumine aina kasvab. Ta hakkab ta inimestest halvasti rääkima, kes ka su tähelepanule pretendeerivad, püüab sind panna end halvasti tundma, kui tahad üksi midagi ette võtta jm.

Paremal juhul ta lihtsalt tüütab oma „selgrootusega" - on nõus iga plaani ja kohtumise tühistama, sest sul oli natuke vaba aega tema jaoks jne.

Viha

Kui kaaslane näitab hoolimist viha ja agressiivsuse abil, on see laastav nii talle, sulle kui ka suhtele üldiselt. Eriti siis, kui ta on oma tegevuse suhtes nii pime, et usub, et näitab sellega hoolivust ja kui sügavad on tema tunded.

Alguses võib isegi omamoodi mõnus olla, et oskad teda mõjutada ja tema „nuppe vajutada" - tekib tunne, et sul on tema üle kontrolli. Aga pikemas plaanis see pigem lõhub kõike head, mida suhtes luua üritate.

Allikas: Suhted.ee

Jaga
Kommentaarid