1. Jutustamisoskuse arendamine - Ühiselt mõne loo välja mõtlemine ei olegi esialgu nii kerge kui võiks arvata. Heaks abimeheks on näiteks Jutukivid, mida koos lastega meisterdada või enne reisi osta: iga pereliige tõmbab kotist pildiga kivi ja ühine muinasjutuvestmine võib alata! Saadaval on ka rakendus Puppet Pals, kus tuleb ise pilte luua ja nende järgi jutustada.

2. Pilvede vaatlemine - milliseid loomi või esemeid pilved kujutavad? Vaatlemine ja jutustamine arendab nii vanemate kui laste loovust.

3. Lastega või lastele laumine ja laulude kuulamine - lapsi huvitab ikka, mida teised lapsed teevad. Mõnusate rütmide ja toredate sõnadega lastelaulude saatel läheb aeg kiiremini. Vanemad saavad Spotify keskkonda luua päris oma pere lemmikutest koosneva playlisti, aga võib otsida ja kuulata ka olemasolevad. Samu võimalusi pakub ka Youtube, mille kanaleid saab jälgima hakata. Meie lemmik on näiteks Laulupesa kanal.

4. Erinevad tegevus- ja mõistatuskaardid - raamatupoodidest leiab väga suure valiku arendavaid kaarte nii väikestele kui suurtele. Koolieelikutele sobib hästi näiteks "Väike taibu" ja kogu pere teadmised paneb proovile "Head Eesti mõistatused". Samuti leiab põnevaid tooteid Höp loovkaartide ja tegevusraamatute valikust.

5. Lastega filosofeerimine - proovige vahelduseks igapäevaasjadest kõrvale kalduda ja esitage lastele veidi teistmoodi küsimusi. Õigeid ja valesid vastuseid pole ju olemas, laske mõte lendu.

Kui avaksid oma poe, mida seal müüdaks?

Kui kõik asjad maailmas oleks vaid ühte värvi, milline värv see oleks?

Kui saaksid soovida 3 soovi ja need täituksid, millised need oleks?

6. Lastejaama äpp - pakub tegevusi erinevas vanuses lastele, saab lahendada ristsõnu, erinevaid mõistatusi, vaadata multikaid, kuulata muinasjutte jpm.

7. Math Fight - sobilik alates 6. eluaastast, pakub võimalust end matemaatikas proovile panna ja sõbra või õe-vennaga korraga tehteid lahendada.

8. Pick Up Sticks - vana hea klassika online keskkonnas või telefonis mängimiseks. Arendab loogilist mõtlemist ja pakub nuputamisrõõmu nii suurtele kui väikestele.

9. Kõigi aegade üks populaarsemaid nuputamismänge Sudoku on saadaval nii rakenduste kui raamatutena. See 9x9 ruudustik on ühtaegu nii põnev kui loogilist mõtlemist ja matemaatilist taju arendav.

10. Daisy the Dinosaur - Programmeerimishuvi arendamiseks, sobilik 5-7aastastele lastele. Lõbusas keskkonnas saab omandada esmaseid teadmisi programmeerimisest ja panna dinosaurus Daisy elama enda loodud elu või lahendada ettekirjutatud ülesandeid.

Millised mängud on teie pere lemmikud?

Jaga
Kommentaarid