Sel aastal on üle poolte taludest avatud ka juba laupäeval, 20. juulil. Millised, seda vaata avatud talude päeva veebi- või paberkaardilt, ning kontrolli kindlasti ka kellaaegasid talude info alt.

Avatud talude päev annab hea võimaluse näha, kuidas kasvab kodumaine toit ja mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte.

Millal sa viimati said kitsega tõtt vaadata või proovida kombaini rooli istuda? Tule avatud talude päeval maale, siis saad.

10 praktilist nõuannet avatud talude päeva külastajatele:

1. Tutvu eelnevalt talude programmidega

Avatud talude veebilehel on talude programmide all välja toodud tegevused ning kellaajad, millest oleks hea kinni pidada.

2. Riietu nii, et farmielu ja ilm su tuju ei rikuks

Vihmase ilma korral võta kaasa kummikud ja vihmariided.

3. Ole kena ja järgi vastuvõtjate juhiseid

Jälgi pererahva juhiseid, kuhu parkida, kus jalga puhata või ringi liikuda ning kuhu prügi visata.

4. Ära toida talu loomi

Loomad peavad sööma just neile ettenähtud toitu. Kui tingimata soovid loomadele midagi pakkuda, siis küsi kindlasti enne pererahvalt üle.

5. Võta kindlasti kaasa hea tuju ja uudishimulik meel

Küsi pererahvalt küsimusi ka, nii saad kõige paremini teada, kuidas see Eesti toit ikkagi kasvab ja kuidas maaelu käib.

6. Võta kaasa sularaha

Kuigi enamik külastusi on tasuta, siis võib programmis olla tasulisi tegevusi. Samuti saab paljudes kohtades osta maitsvat talutoitu või käsitööd.

7. Jäta võimalusel oma lemmikloom koju

Säästad nii taluloomi ja ka oma karvast sõpra. Kui pead looma siiski kaasa võtma, helista palun ette ja räägi pererahvaga läbi.

8. Võta kaasa oma tass ja söögiriistad

Nii aitad vältida tarbetut plastnõude kasutamist, vähendad tekkivat prügi ja säästad loodust.

9. Tee vahvast päevast pilte

Pilte saad jagada nii Instagramis kui ka avatud talude päeva Facebooki lehel märkega #avatudtalud.

10. Oluline on kvaliteet, mitte kvantiteet

Ära kiirusta talust tallu, vaid võta aeg maha ning hinga värsket maaõhku. Avalda tänu taludele, kes oma kiirete tegemiste vahelt aega leiava$

Talude info kaartidel

Osalevaid talusid näed enne ürituse toimumist kaardilt või nimekirjast meie kodulehel. Avatud talude päeva paberkaarte võib küsida Alexela ja Circle K teenindusjaamadest ning Selveritest üle Eesti ja otsida Elroni rongidest. Lisaks on need olemas laulupeol Eesti toidu alal avatud talude päeva telgis ja mitmetes turismiinfopunktides.

Paberkaardi saab ka siit alla laadida ja ise välja printida:

Samuti aitab taludesse kohale jõuda mobiilirakendus Navicup.

Avatud talude päeva avapauk

Avatud talude päev avatakse piduliku golfilöögiga 20. juulil kell 14 Maamehe Golfi talus Võrumaal. Esinevad Lasva Meeskoor ja VK Janika Võru, kell 17 algab Alen Veziko Karjakopli kontsert. Lisaks saab nautida ehedaid Eesti maitseid, osaleda töötubades, mängida Maamehe golfi, sõita hobusega või uudistada kitsi, veiseid ja küülikuid. Üritus on TASUTA ja kõik on oodatud!