Karksi-Nuiast pärit ettevõtlik Terje töötas stjuardessina, kui ta 2001. aastal pilvede vahel hollandlase Micheliga tutvus. Michel oli Tallinna-­Amsterdami liinil pidev lendaja, sest elas äri tõttu pooleldi Eestis. Nende esimene kohtumine on Terjel hästi meeles: mehe erksinised silmad olid sinava taeva taustal lummavad. Mehele jäi jälle meelde Terje särtsakas olek. Nad said tuttavaks, kuid enamat ei arenenud – mõlemad olid juba suhtes.

Kui Terje ja Michel paar aastat hiljem juhuslikult ööklubis kohtusid, olid mõlemad taas vallalised. Järgmisel päeval läksid nad koos jalutama, aasta hiljem abiellusid. “Läksime jalutama ja jäimegi jalutama,” naeravad nad saatust. Nüüd on neil peale Terje poja Ragnari (24) kolm ühist last, kaks perefirmat ja kodu USAs Florida osariigis West Palm Beachil, kuhu sattumine oli õieti üsna juhuslik. Micheli äripartner pani ette, et paar võiks lennukalt mõelda ja äri püsti panna hiigelturgudel Kanadas või USAs. Nad otsustasid kõige­pealt proovida Floridas. Müüsid Eestis maja ja ostsid uue West Palm Beachile. Nägid vaeva äride sisse­töötamisega, pettusid kohalikus partneris, alustasid ise uuesti nullist, maadlesid viisa­bürokraatiaga. Läbi raskuste tähtede poole rühkides muutus aga elukoht järk-järgult kodusemaks.

Orkaanikuu september


Terje peab Floridat mõnusaks elupaigaks. Liivased rannad, palmidega pargid, muuseumid, lõbustuspargid ja matkarajad – lastel ja täiskasvanutel tegemist küllaga.

Perel on paljudest rahvustest sõpru, restoranides saab tutvuda pea kõigi maailma köökidega – eri rahvused elavad probleemideta kõrvuti. “Silmapaistev erinevus on aga rikaste ja vaeste vahel. Meie lähedal on Palm Beach Island, kus elavad miljardärid ja asub Donald Trumpi residents Mar A Lago. Siinsamas teisel pool silda elab aga vaesem rahvas.”