Meie külaskäigu ajal laua ääres guaššidega maaliv Natali (10) teatab: “Mina ootasin koera või last.” “Ja nüüd ongi meil Stig!” hüüab Karin lõbusalt vastu. “Käisin isegi perearstilt küsimas, kas nii vanad inimesed ikka saavad veel lapsi. Järgmisel korral, kui tema juurde asja oli, olin juba beebiga.”

Nali naljaks, aga Stigist (4 k) ongi õele-vennale palju rõõmu. “Tegelikult olen isegi üllatunud. Olin valmis, et nad ei osale üldse beebimajanduses, kuid nad on väga innukad ja aitavad palju,” sõnab Karin. Praegu on Natali ja Hugo (12) tundlikumad ja tähelepanelikumad emastki. Kui Stig vääksatab, jookseb üks teisest toast kohe kohale, võtab ta sülle ja püüab lõbustada. Ja hommikul esimese ja õhtul viimase asjana tehakse Stigile pai ja kalli.

Raskused seljataga


Elu ses Kalamaja kodus justkui voolab. Pisut vürtsi lisas Stigi sünd aprilli lõpus. Aga ka vastupidi – võttis hoogu maha. “Ma ei ütleks, et mu elu nüüd, beebiga, väga teistsugune oleks. Kindlasti teen tööd vähem, aga toimetan ikka,” räägib Karin, kel on ka oma rõivabränd Kalamaja Printsess. “Tänagi käisime Stigiga uue riidekollektsiooni fotosessiooni kohta vaatamas ja tõime tehasest ära neli kleiti.”

Näitlemisest oli tal suvel paus, aga juba on ta sõlminud kokkulepped lühiseriaaliks sügisel ja tuleva aasta suvelavastuseks. “Esimeste lastega olin paar aastat kodus. Seekord olen beebi kõrvalt üllatavalt töökas, ent kui tunnen, et läheb pingeliseks, tõmban pidurit,” lubab Karin.

Tänu Rasmusele, kes toimetab palju suurte lastega, on Karin saanud siiani tiksuda beebi rütmis. “Tõuseme hilja, nii 10–11 paiku. Siis on Stigil kõige mõnusam periood: ta naerab ja pikutab omaette. See on ideaalne aeg, et end valmis panna, Rasmuse tehtud omletti süüa ja smuutit juua. Vahel jõuan ka pesu masinasse visata.”