Metsaõhk aitab hästi, et emotsioonid enda alla ei mataks.

Olen mõelnud, et ühtmoodi hirmus on, kui su laps on kiusatav, ja see, kui ta ise kedagi kiusab. Abi vajavad mõlemad lapsed. Ning vanemad. “Kiusamine on ühiskonna, mitte kooli probleem,” ütleb samas loos psühholoog. Tõepoolest, koduski täiskasvanute vahel kellegi kolmanda kohta mõtlematult lendu lastud sõnad võivad lapsele anda signaali, et kedagi halvustada on okei.

Vahel löövad meist paljudel emotsioonid üle pea. Õnneks ei pea tundeid laste eest varjama ega robotit teesklema, kuid nendega veidi osavamalt ümber käima saab õppida küll (loe lk 42).

On aeg käed ja suud mustikatest puhtaks küürida ning tõmmata viledaks kulunud dressi­pükste asemel jalga midagi viisakamat, hinges ühtaegu kriipimas nii nukrus möödunud suve pärast kui ka rõõmus-ärev sügiseootus. Ärge neid kulunud pükse hooletusse jätke – käige ikka nädalavahetustel mööda radasid, kus suvised mustikasinised metsaalused täituvad järk-järgult seentega. Metsaõhk aitab hästi nii suuri kui ka väikseid inimesi, et emotsioonid enda alla ei mataks – järele proovitud!

Delfi Lood – parimad ajakirjad sinu taskus!
.

Delfi Lood on ajakirjade Pere ja Kodu, Eesti Naine, Anne & Stiil, Oma Maitse, Maakodu ja Tervis Pluss uus veebikodu. Alates 2. septembrist leiad Eesti parimad ajakirjad ja põnevaimad lood mugavalt ühest kohast. Kui soovid lugeda midagi igast ajakirjast ja teha seda rahulikus veebikeskkonnas, siis lood.ee on mõeldud just sulle!

Telli eriajakiri Beebi ja võida Joha beebikomplekt!

Novembris ilmub eriajakirja Beebi talvenumber. Seekord keskendume sinu beebi turvalisele esimesele elu­aastale. Kas tal on ohutum magada üksi või sinu kaisus? Peaksid sa rohkem pelgama vaktsiine või vaktsineerimata jätmist? Mida on vaja teada turvaliseks ühiseks autosõiduks? Tead sa, milliseid riideid, esimesi jalanõusid ja mänguasju tema ohutuse nimel eelistada? Mida võiksid teada sünnitusjärgsest depressioonist juba enne lapse sündi? Valmistume ka külmaks talveks ja sõidame pisikesega mõnusale puhkusereisile. Hullame veega – kuidas teha tavaline vanniskäik mõnusaks ja õpetlikuks? Mismoodi ületada imetamisraskusi ja meelitada beebi sööma magusa rinnapiima kõrval ka lisatoitu? Kas lutt on teie sõber või vaenlane? Ja palju muid teemasid! Telli ja registreeru Joha auhinnaloosiks (bodi, püksid, kombekas): perejakodu.ee/uusbeebi.