Sihtkoha valik sõltub mõistagi sellest, mida pere oluliseks peab. „Mõned armastavad ainult mere äärde puhkama sõita, teised soovivad lapsi natuke harida ning valivad reisi, kus on aega nii puhkamiseks kui ka kohaliku kultuuriga tutvumiseks,” räägib Kurrikoff.
Lastele tuleb reis toredaks teha! Põnevaks teevad reisi vanemate teadmised ja oskus lastele kõigest eakohaselt rääkida. Juba reisi planeerimisel tuleks koos mõelda – kuhu minna ja mida teha. „Arvestama peab ka seda, et lastega koos on reisitempo oluliselt aeglasem kui üksi või kahekesi rännates,” selgitab staažikas turismivaldkonna spetsialist Kurrikoff.

Kooliealised lapsed on juba nii asjalikud, et nendega võib ka mõnusa linnapuhkuse ette võtta. Perega linnapuhkusele minnes on hea lõbustusparkide, loomaaedade ja vaatamisväärsuste piletid ette osta, et ei peaks lastega järjekorras seisma ning nii on ka hind soodsam.
Kurrikoff soovitab kindlasti teha tervise- ja reisitõrkekindlustuse, et haiguse korral saaks reisi rahulikult ära jätta ning kulud katab sel juhul kindlustus.
Lastega välisriiki reisimisel võib vaja minna lisadokumente, milliseid täpselt, sõltub eelkõige külastatava riigi nõudmistest. Seetõttu soovitab reisifirma omanik kõigepealt küsida reisisihiks oleva riigi esindusest, milliseid dokumente vastava riigi piirivalve lastega reisijatelt nõuab.

Broneerimine

Novatoursi turundus- ja suhtekorraldusjuht Olev Riisberg rõhutab, et varakult broneerides on reisipakkumiste valik suurem ja broneerimistingimused soodsamad – seda nii reisi hinna osas kui ka reisi muutmisel.
Kui sihtkoht, soovitud kuurort ja hotell on valitud, võib reisi osta internetist otse Novatoursi lehelt või edasimüüjate kodulehelt. Selleks tuleb valida peale hotelli ja toatüübi ka sobiv kuupäev, reisijate arv ning soovitud toitlustustüüp. „Vajadusel saab valida ka lisateenuseid, näiteks eratransfeeri, mis viib pere lennujaamast otse hotelli ja vastupidi, et teekond oleks võimalikult kiire ja mugav. „Samuti saab lisateenusena tellida lennukisse ette sooja toidu. Vahel kulub kohalejõudmiseks mitu tundi ja pisipere kõhud kipuvad kiiresti tühjaks minema,” soovitab Riisberg.

Kui pakettreisi detailid vajavad täpsustamist, tasub pöörduda reisikonsultandi poole, sest temal on sihtkohtadega isiklikud kogemused ning temalt saab kõige värskema ja täpsema info.
On ka neid, kes otsustavad puhkusereisi kasuks viimasel minutil, olgu siis kohaliku kehva ilma või muude asjaolude tõttu. Riisbergi sõnul on paljud reisihuvilised pidanud sel juhul seisma silmitsi faktiga, et soovitud hotell või ajaliselt sobiv lend on väljamüüdud. Samuti ei pruugi hinnatase vastata ootusele. Paraku on nii, et mida hiljem reis broneerida seda rohkem tuleb teha järeleandmisi oma valikutes.

Foto: Shutterstock

Populaarsed sihtkohad

Aprillist novembrini toimuvatest Novatoursi perereisidest jagunevad Riisbergi kinnitusel pea 80 protsenti Türgi, Bulgaaria, Kreeta ja Rhodose vahel. Türgi kuurortidest, eelkõige Belekist, leiab suure valiku väga kvaliteetseid ja lastesõbralikke hotelle. Seal on palju lõbusaid tegevusi ning meeleolukaid võistlusmänge, veel toimuvad miniklubides lastediskod. Hotellidest on mõõdukas kauguses ka huvi- ja loomapargid. Sarnaseid hotelle ja piirkondi leidub ka Kreeka saartel ning Bulgaarias. Viimane on kõige lühema lennuaja kaugusel asuv sihtkoht – lend kestab vaid kolm tundi.
Oktoobrist aprillini kestva talvehooaja kõige populaarsemad sihtkohad on Novatoursil olnud läbi aastate Egiptus ja Kanaari saared. Kaugematest sihtkohtadest ka Tai. Tenerife köidab peresid peale hea ookeaniäärse kliima ja lastesõbralike hotellide ka suurte loodus- ja veeparkidega. Veidi vanemad lapsed saavad Tenerifel kindlasti suure elamuse Euroopa ühest suuremast veepargist Siam Park. Tenerife kõige enam külastatav paik on aga juba mitukümmend aastat meelelahutus- ja looduspark Loro Park.
Tensi-Reisid pakub reise Lapimaale – külla minnakse tõelisele jõuluvanale. Veel toimuvad lastele suunatud reisid Rootsi Pipimaale ja Taani Legolandi.
„Hinnasoodustus oleneb reisist ja pere suurusest,” tõdeb Kurrikoff. Kui pere on kolmeliikmeline (laps koos kahe täiskasvanuga), saab lapsele lisavoodi arvelt veidi soodsama hinna. Noorematele lastele on mõnes hotellis ka hommiku- ja õhtusöögid soodsamad.
Novatoursist perereisi ostes kehtivad lastele pakettreiside puhul ligi 40% hinnasoodustused, alla kaheaastased reisivad üldjuhul tasuta.

Jaga
Kommentaarid