Kärumaratoni stardipauk – kokku tuiskas rajale 143 osalejat, kellest 77 jaoks oli seekordne maraton esimeseks! Maratoni rajale tuiskas ka Elamusmaratonide fotograaf Tarmo Haud, kes seekord oli rajal mitte fotograafi vaid osalejana.
“Seekordsel Elamusmaratonil sai otsustatud, et aitab osalejate põõsas passimisest ning tuleb ikka ise ka rajale minna. Ning kuna Elamusmaratonidel oli sedakorda eraldi kärutajate klass ka olemas, siis mis saaks olla parem kui võtta oma tütreke ja temaga üks mõnus päev vabas õhus veeta ja selle kõrvalt siis osalejatest ka pilte klõpsida. Seekord sai kärumaratonis issi-tütre üritus seepärast, et väikevennat pidasime veel natukene liiga pisikeseks, et rajale tuua. Kuigi tagantjärgi, oli rajal teisigi selliseid päris tutikaid beebisid. Igatahes ilm oli fantastiline, Eesti suvele täiesti ebaomaselt päikseline ja soe ning need rajal olnud tõusud lisasid õhusoojale loomulikult veel oma osa. Rada oli kärutamiseks ülimalt mõnus, ei olnud liiga palju juurikaid ega kive, kannatas ka tempokama sammuga kärutada kartmata kärus viibija proteste. 

Kokkuvõttes oli tegemist äärmiselt mõnusa päevaga ning õhtuse unejutu asemel sai hoopis kuulata, kuidas laps suure elevusega seletab, mida kõike toredat päeval juhtus. PS! Päeva uus sõna lapse sõnavaras on nüüd „kärumaraton“.”

9,5 km rada pakkus liikumisrõõmu ka lapsevanematele – nii mõnigi väike mäekene oli välja vaadatud just mõeldes lapsevanematele. Ilmataat pakkus raja läbimiseks suurepärast ilma. Kärumaratoonarid liikusid päiksevanne võttes jõudsalt edasi ning 3 tunniga olid kõik juba finišis tagasi, kus neid ootas ees elu esimene medal, diplom ning loomulikult ka trükisoe Pere ja Kodu ajakiri.

Vaata kõiki pilte ürituse pildigaleriist ning kokkuvõtvat videoklippi.