“Ema-isa soovitus lapsele võiks olla, et kuula, mida õpetaja ütleb – mida selga panna,” selgitab Riin. See aga eeldab, et lapse kapis on korralik varustus. Riinu soovitusel võiks asju olla pigem rohkem kui vähem, ent samas mõistlikkuse piires, et kapiuks ikka kinni läheb.

Teiselt ringilt head õueriided


Riinu sõnul võiksid kindlasti olla ühed ülerõivad, millega laps aeda tuleb, ja teised, millega saab seal vabalt mürada.

Nii last kui ka õpetajat rõõmustab kõige rohkem, kui kaheosalise komplekti, jope ja pükste asemel on kombe. Riin räägib, et pisipõnnid pole algul super­osavad riietujad ja kombega on lihtsam. “Lapsele on eduelamus nii tähtis. Kui ta pusib ja pusib ning riidesse ei saa, on peagi nutuvõru suu ümber.”

Et üldjuhul on nöörid ja pikad sallid ohutuse tõttu lasteaedades keelatud, on hea valik tuukrimüts. Nii mütsi kui ka kombe valikul soovitab Riin lähtuda lapse eripäradest – mõni on tõsine külma­vares ja vajab tõhusamat varustust, ent enamasti on lapsed õues liikuvad ja kipuvad pigem higistama. Kätte sobivad veekindlad, kummi- või kilematerjaliga kaetud kindad.

Lasteaias trööpamiseks ei ole kindlasti vaja uhiuusi uhkeid brändiriideid. Üldiselt on õuerõivad nii kvaliteetsed, et peavad vastu aastaid, mistõttu tasub hoida pilk peal teise ringi poodidel ja Facebooki gruppidel, kus emad kasutatud asju müüvad.