On perioode, kus elu tundub hall. Tähelepanu tahab ikka ja jälle kleepuda pigem neile asjadele, millega rahul ei ole, mitte märgata kõike seda, mis on meie elus hästi. Mina näiteks hakkan vinguma oma aja puudumise üle ja heietama mõtteid, mida kõike teeksin, kui mul vaid oleks rohkem aega!

Seda tehes unustan asjaolu, et kui 8–9 aastat tagasi oli mul oma aega jalaga segada, polnud ma esiteks kuigi palju produktiivsem. Teiseks olin õnnetu, et pole ikka veel kohanud oma printsi ja mul pole lapsi.

Kuidas siis tulla oma vastuoluliste mõtetega toime? Tegelikult see polegi keeruline, sest vaatenurga muutmisega saad tuua ellu rohkem kergust ja helgust. Kõige lihtsam ja võimsam tööriist selleks on teadvustada tänulikkust ja seda välja näidata. Tänulikkus ja armastus muudavad meie südame rütmi, terve keha lõdvestub ja täitub mõnusa õndsa tundega. Elu tundub palju ilusam ja toredam.

Võimas tööriist


Kui tundsin, et mul hakkab kurnatus üle pea kasvama, ning kippusin palju teisi süüdistama, tuli inspiratsioon kirjutada igale pereliikmele tänulikkuse kiri. Pärast üht pühapäevast saunaõhtut võtsingi paberilehed ja kirjutasin sinna iga pereliikme nime taha lause: ma olen sulle tänulik, et… Seejärel lisasin viis asja, mille eest igaühele tänulik olen.

Laste puhul alustasin sellest, et olen tänulik, et nad meie perre sündisid; et nad on loovad, targad ja mänguhimulised; et nad on head sõbrad oma sõpradele; et nad on avatud ja uudishimulikud jne. Vastavalt sellele, mis mulle igaühe kohta silma ja südamesse on jäänud.