Õudne on töötada pinge all, kui iga kõrvalseisja (enamasti lapsevanem), kes näeb üht hetke kogu päevast, võib sinu käitumist tõlgendada vägivallana, sinu tegusid ja sõnu alandamise või karistamisena. Lapsevanemad aga aina esitavad igasuguseid nõudmisi.

Saage aru, et lasteaiaõpetaja on teie lapsele (vähemalt enamasti) ka üks armas inimene, just inimene, kõigi oma vigadega. Meil on vastutada suur hulk lapsi, kelle turvalisuse ja heaolu peame tagama. Lapsed on ju lasteaias 4 aastat ja selle ajaga saavad nii lapsed kui vanemad armsaks. Tore, et vanemad püüdlevad vägivallatu ja rahumeelse kasvatuse poole, aga neid põhimõtteid rakendada püüdes kaldutakse ka äärmustesse ja siis ongi juhtunud, et igaüks on teiste üle kohtumõistja.

Rohkem mõistmist ja vähem hukkamõistu! Ei ole, et õpetajad on ainult kurjad ja pahad, palju ilusaid hetki jääb lapsevanematel ju nägemata.

Sama on lapsevanemlusega, tihti tullakse netti ahhetama, et oi-see ema või isa karjus lapse peale, tegi seda või toda, aga need toredad hetked unejuttu lugedes, üksteise kaisus kallistades ja jutustades, need jäävad ju kuulmata ja nägemata.

Mariann, lasteaiaõpetaja

Jaga
Kommentaarid