„Ema ja beebi fitness on treening, mis on eelkõige mõeldud just emadele. Peale lapse sündi kipub elu võtma keerdkäike ja lapsed on kõige olulisemad. Mina julgustan emasid panema ennast esimesele kohale. Kui lapsed tüdinevad ära, siis me kohaldame seda tundi alati selliselt, et lapsed saavad mängida meie varustusega, tantsivad muusika järgi. Vajadusel emad võtavad neid kaissu. Ka mina võtan neid hea meelega kaissu," räägib treener Julianna Vassilišin.

Treeningusse võib tulla ka noorema beebiga, kuid Julianna ei soovita enne neljandat kuud, sest ema peaks laskma endal puhata. On olnud ka olukordi, kus laps magab terve tunni.

„Eesmärk on ema hea enesetunne, sest kui emmed tunnevad ennast hästi, siis tunnevad ennast hästi ka beebid ja on ka kodudes kõik hästi. Eesmärk on tuua lihased toonusesse, parandada rühti, imetamisasend või lapse süles või puusal kandmise asend võib ka rühile halvasti mõjuda," sõnab treener. Seda, kui kiiresti seljalihased korda saab, ta lubada ei julge, kuna rühihoid on oluline ka väljaspool treeningsaali.

Treeningusse tulemisega võiks oodata, kui on diastaas. Selle jaoks on klubil eriharjutused, sest diastaasiga ema ei tohiks treenida klassikalisi kerelihaseid.

Paar päeva nädalas tuleks rühi hoidmiseks kindlasti trennis ka käia, teistel päevadel aga jalutada. Peale trenni on emal võimalus minna näiteks meie spordiklubis ka beebiga basseini. „See on päris ahvatlev võimalus. Olen ka ise ema ja käinud lapsega basseinis sulistamas," sõnab Julianna.

Jaga
Kommentaarid