Teine elukuu

• Kogu elu käib täpse päevakava alusel, lubatud on pooletunnised nihked. Laps ärkab ja sööb kell 6 hommikul ning jääb ööunne pärast kuuendat toidukorda kell 23.30. Öösel laps magab järjest, ilma toiduta 6,5 tundi. „Erandjuhtudel, kui laps väga nõuab toitu ega jää magama, võib teda toita ka üks kord öisel puhkeajal.”

• Toiduallergia mõiste on selles raamatus tundmatu. Autorid teatavad, et teisel elukuul suureneb imikul vajadus vitamiinide järele. „Emapiim ei suuda seda tarvet enam katta. Seepärast tuleb alustada toormahla andmisega.” Tänapäeval hakatakse marju andma pärast kuuendat elukuud.

• Kui emal pole piisavalt piima, soovitab raamat valmistada ise segu lehmapiimast.  Kuna lehmapiim on valgurikkam ja suhkruvaesem kui rinnapiim, tuleks seda lahjendada pooleks pudrukeeduvee ehk tummiga ja lisada suhkrut. Tänapäeval soovitatakse lehmapiima anda alles pärast esimest eluaastat, sest see tekitab beebidel tugevat allergiat. 

• „Ei tohi anda lapsele toitu iga nõudmise peale, vaid ettenähtud söögiaegadel.” Tänapäeval peetakse enesestmõistetavaks...