“Kui esimese lapse sünd keeras elu pea peale, siis teine laps tõi majja rahu tagasi ja liitis meid perena kokku,” tõdevad näitleja Tanel Ingi ja ta matemaatika­õpetajast kaasa Kätlin.

Laura Kõrvits: Isadest, sooneutraalselt

Viimasel ajal on sooneutraalsusest saanud samasugune punane rätik, nagu feminism juba mõnda aega on olnud. Meie peres on sooneutraalsus au sees. Robert pole kunagi kõhelnud vahetada mähkmeid või vannitada last.

Mihkel Raud: Kuidas lastega surmast (mitte) rääkida

Kui millegi üle saab heita nalja, siis saab sellest ka lastele rääkida.

Elis Seppius: Naine, millest sa unistad?

Mille järgi saab aru, et seltskonnas on väikelaste emad? Muidugi selle järgi, et nad suudavad üksteist mõne hetkega leida, et siis maha istuda ja hakata üles lugema kõike seda, mis neile rutiinses elus närvidele käib. Taipasin, et väldin seda, sest see oli nii kaua minu elu.

Võitsin oma naise tagasi!

“Võtsin eesmärgi oma naine poole aastaga tagasi võita. See oli nagu töö olümpiavõidu nimel, kus hõbemedal tähendanuks kaotust,” räägib Raul, kelle kaasa teatas aasta tagasi, et soovib kooselu lõpetada.

Imelised isad, kes kasvatavad võõraste meeste lapsi

On isasid, kes loobuvad suhtlemast oma lihaste lastega. Ja on isasid, kes kasvatavad võõra mehe last sellise armastusega nagu päris isa. Või oot, nemad just ongi need päris!

Kuhu vanaisa kadus?

“Kus ta on?” küsis Ragnar ikka ja jälle pärast vanavanaisa surma. Sel päeval, kui taat suri, oli poiss kodust ära. Matustele ema-isa teda kaasa ei võtnud. Kuidas lastele surmast rääkida?

Kuidas meile kodurahu saabus

Kui varem laste käitumine ülekäte läks, kippus kahe väikelapse ema Sirja kohe käed puusa lööma ja end jõuliselt kehtestama. Nüüd on ta õppinud, mis tegelikult töötab, et kodused pinged lahtuksid. Mis võlunipp see on?

Tark sõber robot

Robotid võluvad nii lapsi kui ka emasid-isasid. Need õpetavad mängu kaudu, kuidas võtta keeruline probleem juppideks lahti ja mismoodi käib programmeerimine. Aitame valida lõbusaid haridusroboteid!

Mida teha, kui mu laps ropendab?

Kuidas tõmmata ebaviisakale kõnepruugile pidurit enne, kui õpetajad või teised lapsevanemad kaebavad? Miks ta ropendab?

Minu laps ja kiusab teisi?

Oleme harjunud muretsema, et keegi meie last ei kiusaks. Kui aga kiusajaks osutub enda laps, on ehmatus, nõutus ja kurbus vahest suuremgi. Mida me küll valesti tegime? Kuidas aidata kiusajat, kiusatavat ja pealtnägijat?

Kõrbekuumuses elust parimat võttes

Kui Haljalas sündinud Piret 14 aastat tagasi stjuardessina itaalia piloodi Alessandroga kohtus, oli klapp silmapilkne: mõlemad armastasid reisida, kokata ja purjetada. Nüüd ühendavad neid ka pojad Oliver ja Villem ning põnev elukoht Katar.

Nakkava paha tuju vangis

“Mu kaheksa-aastasel tütrel on pidevalt paha tuju, eriti hommikuti. See väsitab ja kurnab tervet peret ning justkui nakatab kõiki,” kurdab Laura (33). Pereterapeut analüüsib olukorda ja annab ideid, kuidas asja parandada.

Piinav kõhuvalu. Mu lapsel on lutikad. Maksalutikad!

“Kell oli üksteist õhtul. Kiirabiarst katsus Stenveri ägedalt valutavat kõhtu ja tõdes, et pimesoolepõletikku ei ole, kuid lapse kõhus on tunda gaase,” meenutab Marge õhtut, kui ta pojale kiirabi välja kutsus. Diagnoosini läks aega ja see oli ehmatav.

Suure ime sünd. Rasedaks pärast rinnavähki

“Otsin igast päevast positiivseid emotsioone – just see on aidanud mul raskustest üle saada,” räägib kahe tütre ema Katrin, kes kaotas oma abikaasa malaariale, võideldes ise samal ajal vähiga.

Puuduvad sõnad juhatasid haruldase haiguse jälile

Nora beebiajal ei osanud vanemad haruldast geenihaigust kahtlustadagi. Tüdrukukese esimesed sõnad tulid juba enne esimest sünnipäeva, kõndima hakkas ta kuu hiljem. Seda ootamatum oli ehmatus, kui sõnu enam ei lisandunud.

Minu vaprate beebikaksikute võitlus eluni

“Mäletan seda õhtupoolikut väga hästi. Olin 16. rasedus­nädalal ultrahelis, kui arsti nägu muutus äkki väga hapuks. Ma ei julgenud midagi küsida – ta hüppas püsti ja läks helistama,” kirjeldab Reili (29) konarlikku kaksikute ootuse lugu.

Imetamine, imeline ja imelihtne – mis saaks valesti minna?

“Et rinnapiima kogust suurendada, imetasin korraga tund-poolteist, millele järgnes veel 40 minutit pumpamist. Siis tunnike puhkust ja algas uus maraton,” kirjeldab Sirli oma kaks kuud kestnud võitlust. Mis piirini on mõistlik rinnapiima nimel võidelda?

Ohvrirollist elu- ja emarõõmuni

Kuidas beebiga kodus olles fookus rutiinilt elurõõmule keerata? Nelja lapse ema ja MTÜ Vaikuseminutid asutaja Nelli kirjutab oma elu muutvast kogemusest.

9 võimalust nutiaega piirata

Laps läks just kooli ja sai endale nutitelefoni? Esiti ei tule selle pealegi, mis muresid väike tehnikavidin kaasa toob. Kuni ilmneb, et ta piilub ekraani kogu oma ärkveloleku aja.

Neeme – ühe jalaga maal ja teisega meres

Tippsõudja Kaur Kuslapi perre sündis kevadel esimene laps, kes sai merega seotud nimegi – Neeme. "Meie laps ei olnud selline beebi, kes ainult sõi ja magas..."