Podcasti Ausad Mehed tegija Chris Kala vestleb Pere ja Kodu podcasti eestvedaja Tanel Jäppineniga, kes on loonud ka Facebooki grupi nimega "Positiivne ja rahumeelne vanemlus", kus on tänaseks pea 13 000 liiget.

"Tulin ühel päeval kodus olles, ülevalt kodukontorist alla ning istusin elutuppa diivanile maha. See oli periood, kus oli palju pingeid üleval, sest säästud hakkasid otsa saama ja oma tegemistega me veel ei teeninud. Istusin diivanil ja vaatasin oma lapsi, kes mängisid klotsidega. Nende tegevus paistis kõrvalt nii olulisena. Mõistsin kuivõrd ilusti suudavad nemad hetkes olla ja elada, tehes seda kõike ilma minevikule või tulevikule mõtlemata Ja mul hakkasid lihtsalt pisarad voolama. Minu väike tütar nägi seda, istus mulle sülle ja ütles, et vahel ongi elus raske, issi. See oli see, mida ma tegelikult vajasin. Tollel hetkel tundus, et lapsed saavad palju paremini aru, mis tegelikult meie ümber ja elus toimub." räägib Tanel oma liigutava loo kohe saate alguses.

Kuula saadet ja saa Taneli kogemuse põhjal teada, kuidas rasedusjärgne depressioon võib paarisuhet mõjutada; mismoodi seda probleemi tuvastada; kuidas selle probleemiga tegeleda

Head mõtted Tanelilt:

"Kui mesinädalate periood uuel ametikohal sai läbi, tulid deemonid üles. Tundsin, et ei jaksa enam teiste heaks töötada."

"Tuleb mõista, et lapsed on eraldiseisvad indiviidid ja meil tuleb mõista, et neil tuleb lasta olla. Lahti tuleb osata lasta, et nende enda isiksus saaks kasvada ja kujuneda."

"Esimese lapse tulek minu ellu avas minu jaoks ukse emotsionaalsuse maailma."

"Emotsionaalsus ja haavatavus annab väga palju meie suhetele juurde. Olgu suhe meil lapse, naise või teise mehega." "Oma vanematega räägin täna teemadel, millest ma ei ole oma vanematega 38 aasta jooksul rääkida saanud." "Lapsed õpetavad, et elu on tegelikult lihtne."

"Suhe ei ole 50-50 panustamine, vaid pigem 100-100, mõlemad peavad olema 100% kohal."

"Hea suhe algab usaldusest ja julgusest olla sina ise."

"Väga paljud uued emad ootavad endalt võimatut."

"Mina ei näe, et lapsed peaksid täna enam 8 tundi päevas koolipinki nühkima."

Jaga
Kommentaarid