27.12.2019, 16:00
Nuudlid ja vokid
Mis see vokk üldse on? Koduses mõistes ehk lihtsalt üks pisut tulisem roog, mis jõuab ühele pannile kokku, valmib kiirelt, on värske ja värvikas. Maitseandjaiks kodumaine sibul-küüslauk, veidi ingverit ja tšillit. Sojakastet, seesamiõli ja mõni terav tšillisoust – neist on rohkem kui küll. Aedviljadest on väga head tavaline kapsas ja porgand. Katsetame!
Tatra-kapsavokk
Neljale
Siin üks hästi lihtne vokk. Mina tegin selle punase kapsaga, kuid võid ka teisi aedvilju kasutada. Paprika, Türgi oad, porgand, suvi- kõrvits, baklažaan, lehtköögiviljad – kõik sobib!
1 sibul
2 küüslauguküünt
300 g sealiha
veerand väiksemast kapsapeast
2 klaasi keedetud tatart
praadimiseks õli
soola-pipart
serveerimiseks soovi korral hapukoort