Elis: kogu see lapsesaamise teema on nii keeruliseks aetud. Meie või õigemini Mihkli mõte on alati olnud, et lapsed võiksid järjest tulla, mis tegelikult ei mängi meie kahjuks seoses kogu vanemahüvitisega. Küll aga on see sellegi poolest absurd, et kui 2 ja poole aasta jooksul uuesti rasestuda ei jõua, siis peadki ootama jääma kuni oled uuesti endale hea palga üles töötanud, et siis uuesti kogu see rada läbi teha.

Olen näinud lähedase inimese pealt, kuidas soov teine laps juurde saada, on, aga see pole füüsiliselt võimalik. Tegemist oli üsna raske sünnitusega ning kogu taastumine sellest võttis oodatust kauem aega, lõpuks kui võibolla oleks võinud hakata uuesti proovida, oleksid nad kaotanud, kõvasti. Kui muidu olid mõlemad kõva palga peal, siis ei kujuta ettegi, et “valesti” ajastamisega, kaotatakse niivõrd suur summa. Seega vormistati vanemahüvitis mehe nimele ja naine oli töötu. Eks ikka selle pärast, et mees teenis kordades rohkem ning nii neil oli võimalik rahaliselt palju võita. Oleks naine veel tööl ka käinud, oleks vanemahüvitist kärpima hakatud. See ei tundnud mõistlik plaan.

Eks selline lahendus on riskantne arvestades, et sa ütled lahti oma tööst. Kui muidu on sul siiski kindel koht, kuhu peale lapsega kodus olemist naasta, siis töötuks võtmisega oled sa selle võimaluse siiski läbi lõiganud. 

Kas olete enda puhul ka välja arvutanud, kuidas oleks kõige mõistlikum rahalises mõttes lapseootele jääda?

Mihkel: Oleme

Jaga
Kommentaarid