Näitlejapaar Saara (29) ja Märt Pius (31) on selle kevade ootuses eriti elevil – mai lõpus sünnib nende teine laps. “Kas beebi tuleb juba välja?” uurib kannatamatult peagi kolmeseks saav Susanna aeg-ajalt emme kõhtu silitades.

Appi, keisrilõige?!

"Neljanda lapse ootuse lõpusirgel tabasin end muremõttelt: mis saab siis, kui päriselt lähebki vaja keisrilõiget, et teda ilmale aidata. Ma kardan! Ja kas ma olen siis vähem ema? Kas ma ei sünnitanud "ise"?"

Rõõmu toonud planeerimata beebid

Positiivset rasedustesti seostatakse enamasti rõõmupisarate ja ülevoolava õnnega. Ometi on ka juhtumeid, kus need kaks saatuslikku triipu võivad naise maailma hoopis segi paisata. Kaks naist jagavad oma lugusid. Mis saab, kui mees pole lapseks valmis?

Jalad ees maailma avastama

Umbkaudu 96% kõhubeebisid pöörab end sünni ajaks õigesse asendisse. Ent mis saab siis, kui laps jääb tuharseisu?

Ma tahtsin lapsi, kuid ei tahtnud olla rase

"Olen alati teadnud, et soovin endale perekonda. Ma ei jõudnud ära oodata, millal saaksin olla see õnnelik ilusa pallikõhuga rase, koguda beebiasju ja muudkui särada. Nüüd olen kahe poisi ema, kuid rasedus oli minu jaoks kõike muud kui see, mida ette olin kujutanud..."

Tööelu probleemide keerises

Beebiootus ja lapse sünd ei tohi halvendada sinu võimalusi tööturul. Ära karda küsida nõu ja abi! Toome sinuni hoiatavad lood diskrimineerimisjuhtudest, et teaksid end kaitsta.

Sünnitus kui märulifilmis

Kui beebil on tulekuga nii kiire, et haiglasse enam ei jõua, võib juhtuda, et kiirabitöötajad peavad sünni võtma vastu kodus või kiirabiautos. Sellisteks olukordadeks valmistavad kiirabitöötajaid ette sünnitusmajade koolitused. Eesti ema jagab oma lugu, kus laps sündis lausa kõnni pealt kiirabiautosse.

Millal on õige aeg minna sünnitama?

Sünnitustegevuse alates on keeruline ära tabada, millal on õige aeg minna haiglasse. Liiga vara pole sinna mõtet rutata, sest vastuvõtukoridoris pole just kõige lõõgastavam oodata ja valutada. Ent kui on oht kiireks sünnituseks – näiteks kordussünnituse puhul –, tasub end minekule asutada pigem varem kui hiljem. Teeme puust ja punaseks, millal jääda koju, millal minna haiglasse, millal kutsuda kiirabi.

Sinu keha kuudepikkune täielik muutus

Iga kuuga suurenev kõht ei jää märkamatuks kellelegi, ent seal kasvav uus elu toob endaga kaasa muutusi peaaegu kõigi sinu organite töös ja ka psüühikas. Heida pilk enda sisse!

Üheksa asja, mida lapseootel naisele mitte öelda

See artikkel on kohustuslik lugemine iga lapseootel naise lähedastele, seega jaga seda nendega! Ehk tunned nii mõneski punktis ära ka iseenda…

Vale toit ja elustiil võivad sinu rasedust ohustada

Rasedus ei ole haigus, kuid sel ajal on sinu immuunsus nõrgem. On mõned toiduained ja tegevused, mis on lootele ohtlikud ja sinu jaoks nüüd keelatud!

Sõeluuringud kingivad meelerahu

Kui sõeluuringul riskigruppi satud, ära kohe muretse - see pole diagnoos, vaid näitab, et vaja on teha veel mõned uuringud, et veenduda kõhubeebi tervises.

Hei, kõhubeebi! Kuidas sa arened?

Juba kuuendal rasedusnädalal, enne kui beebiootust üldse kahtlustada oskad, hakkavad arenema kõhuelaniku soolestiku, kopsude ja närvisüsteemi alged ning emakaõõnes pesitseb lootemuna. Alles nädal hiljem on loode ultrahelis nähtav ja võib oma olemasolu kinnituseks saata rasedustestile kaks triipu.

Pidu-pidu-pidu!

Uus perekonnaliige on kindlasti põhjus korraldada pidu. Millal on selleks parim aeg? Babyshower, katsikud või mõlemad?

Leia endas ürgjõud ja naiselik vägi

Kuidas naiseliku väe toel sünnituseks valmistuda ja sünnitada? See on sinus olemas, leia vaid üles!

Üheksa kuud kannad, üheksa kuud taastud

Väga oluline on anda kehale rasedusest ja sünnitusest taastumiseks aega. Selleks võib kuluda samuti üheksa kuud või isegi kuni aasta. Võtsime naiste levinumad sünnitusjärgsed küsimused ja kaebused luubi alla.

Vastsündinu esimesed elupäevad kodus

Pikk ootus on peagi läbi ning teist saavad armsa vastsündinu vanemad. On mõned asjad, millele tema eest hoolitsedes tähelepanu pöörata.

Beebiasju ostes ole praktiline

Mida osta ette? Mida üldse mitte osta? Uudis lapseootusest tekitab kärsitu soovi osta kokku palju meganunnut ja esmapilgul väga vajalikku beebikaupa.

Kuidas hoolitseda vastsündinu eest, vaata SIIT!

Mida teha, kui beebi ei maga, vaata SIIT!

Kui imetamine on raskem kui arvasid, vaata SIIA!