Lase loomad söögilauale!
Arbuusikonn
Ühele suurele seltskonnale
Oh kui palju elevust see konnalonni tekitab! Sisusse vali just sinu perele meelepärased marjad ja puuviljad.
1 suur arbuus
1 pisem melon (kantaluupmelon)
300 g maasikaid
300 g mustikaid
200 g vaarikaid
200 g tumedaid viinamarju
Pese puuviljad ja marjad hoolikalt. Lõika arbuusilt ära neljandiku vilja suurune sektor (nii moodustub konna suu) ja tõsta see koos viljalihaga lõikelauale. Lõika viljaliha koore küljest lahti ja tee sellest kuubikud või vooli mõne abivahendiga kujukesed.* Lõika koorest parajad tükid, millest vormi konna jalad. Järelejäänud kooretükist meisterda silmad.
Nüüd uurista ülejäänud arbuus seest tühjaks, lõika viljaliha tükkideks või vormi pallideks ning tõsta suurde kaussi. Puhasta melon, lõika viljaliha tükkideks või vormi pallid ja lisa kaussi. Puhasta maasikad, haki sektoriteks ja lisa needki. Pane sinna ka mustikad, vaarikad ja viinamarjad, tõsta kõik ettevaatlikult segi.
Tõsta salat ettevaatlikult puhastatud arbuusikoore sisse. Torka arbuusi peale hambatikuga koorest silmad ja kummagi silma ette kinnita teise hambatikuga suur mustikas. Säti konna jalad paika ja soovi korral kata serveerimisalus salatilehtedega. Tõsta konn alusele ja asu maiustama!