Praegune olukord on kõigile uus ja väga ebameeldiv, aga rõhutame, et tegemist on eriolukorraga ja seetõttu kehtivad ka erimeetmed. Need meetmed on ajutised ja on praeguses olukorras väga vajalikud, et tagatud oleks ema ja beebi ohutus ning et erakorralise abi andmine saaks tavapärases mahus jätkuda.

Haiglas sünnitamine on oluliselt ohutum kui kodus. Sünnituse ohutuse tagab kogenud meditsiinipersonal: ämmaemanda, naistearsti, lastearsti ja anestesioloogilise teenistuse valmisolek, samuti valmisolek vereülekanneteks. Et tagada jätkuvalt nii emale kui beebile turvaline sünnitus, kus on garanteeritud kõikide spetsialistide valmisolek, on vaja minimeerida nakkuse võimalik levik. Selleks omakorda peavad tervishoiutöötajad minimeerima kontakte teiste inimestega. Kontrollime oma töötajate tervist pidevalt ja juba mõnda aega kehtivad neile mitmed piirangud.

Otsus sünnituse juurde tugiisikuid mitte lubada ei ole tehtud kergekäeliselt, kuid see on praeguses olukorras ülioluline. Me ei soovi jätta isasid ja tugiisikuid protsessist eemale, püüame võimaluste piires leida lahendusi. Isad saavad jätkuvalt olla sünnitajale toeks, kuid tänases olukorras saame seda lubada vaid telefoni või videokõne kaudu.

Sünnitusmaja personal annab endast parima, et olla sünnitajale igal sammul maksimaalselt toeks ja abiks. Isegi kui ämmaemand ei ole vahetult sünnitaja juures, jälgib ta siiski pidevalt ema ja beebi seisundit keskjälgimissüsteemi monitoride vahendusel. Sünnitusjärgset nahk-naha kontakti lubame kõigile, kelle beebi seisund lubab, kaasa arvatud seljasüstiga keisrilõike teel sünnitajad.

Palume peredelt mõistmist ja palume järgida tervishoiutöötajate juhiseid. Praegune olukord ei ole tavapärane. Tervishoiutöötajad teevad kõik endast oleneva, et tagatud oleks ema ja beebi ohutus. Karmid piirangud on vajalikud selleks, et saaksime kõigile sünnitajatele endises mahus kvaliteetset abi anda.