NUKU teatri näitlejad loevad lugusid ette enda kodudes ja käepäraste tehniliste vahenditega. NUKU Facebooki-lehekülg on leitav aadressil facebook.com/teaterNUKU.

Esimesel nädalal ettelugemisele tulevad teosed:

E 30.03. Teatri kunstiline juht Mirko Rajas esitab katkendeid NUKU teatri staažikaima näitleja, eesti nukuteatrikunsti grand old lady Helle Laasi omaeluloolisest raamatust “Nad olid, meie oleme, nemad tulevad” (1989)

T 31.03. Näitleja Laura Kukk loeb Mattias Johann Eiseni ja Friedrich Reinhold Kreutzwaldi üles kirjutatud muinasjutte. Eiseni “Päike, Kuu ja tähed” on praegugi, Lauraga peaosas, me teatri repertuaaris. Eiseni-aineline “Kratt” esietendus 1998. aastal ning Kreutzwaldi muinasjutul “Vägev vähk ja täitmatu naine” põhines Mati Undi ”… ja ahne naine” 1981. aastal.

K 01.04. Näitleja Anti Kobin kannab ette NUKU teatri hea sõbra, armastatud lastekirjaniku Jaanus Vaiksoo vembukaid värsse.

N 02.04. Näitleja, lavastaja ja festivali NuQ Treff juht Leino Rei loeb A. H. Tammsaare lühijutte “Poiss ja liblik” ja “Tähtis päev”. Tammsaare on NUKU teatri repertuaaris olnud mitmel korral, praegu on mängukavas tema “Noored hinged”.

R 03.04. Näitleja Liivika Hanstini esituses kuuleme Oscar Wilde’i kunstmuinasjuttu “Tähelaps” või “Ustav sõber”. Wilde’i rikkast loomingust on NUKU teatri laval olnud “Tähepoiss”, “Isekas hiiglane”, “Canterville’i lossi vaim” ja “Dorian Gray portree”.

NUKU teatri raamaturiiuli lugemissoovitused on järelvaadatavad NUKU teatri kodulehel ja Youtube’i kanalis.

Jaga
Kommentaarid