Maikuu on mõnus aeg. Roheline tärkab ja linnud vidistavad ja ees seisab emadepäev. Siis on tore koos olla ja koos süüa, käia metsas ja mere ääres. Pidada suveplaane ja hingata värsket õhku.

Roheline nagu karulaugupesto

1 purgitäis

Maikuus tuksub meie kodu karulaugu rütmis. Ma ei kujuta ette emadepäeva ilma lastega metsa minemata ja karulauku korjamata. Kui tavalistel päevadel sööme karulaugupestot makaronidega, siis pidupäevaks teeme sellega võileibu.

2 suurt peotäit karulauku

50 g seedermänniseemneid või India pähkleid

50 g parmesani juustu

2 dl oliiviõli

soola-pipart

soovi korral mahendamiseks sidrunimahla

Rösti seemned või pähklid kuival pannil, riivi parmesan, haki karulaugulehed ja surista kõik saumikseriga ühtlaseks. Saadki imelise pesto! Koguseid võid ka timmida. Kui karulauk üksi tundub liig vänge, pane pool basiilikut. Või hoopis rohkem juustu ja pähkleid.