Mune saab värvida ka olukorras, kus pole käepärast kümmet erinevat värvitooni ja spetsiaalseid munakaunistusi. Appi tulevad köögiviljad ning maitsetaimed. Parima rohelise tooni saab spinatist või lehtkapsast, kollase ja oranži sibulakoortest ning porgandist, sinise punaselt kapsalt ning roosa ja lilla punapeedilt või vaarikatelt. Seejuures võib kasutada erinevaid tehnikaid, näiteks mässida lehed (või sibulakoored) ümber muna, siduda niidiga kinni ning keeta. Kirjuma tulemuse saavutamiseks võib eelnevalt kleepida muna osaliselt üle maalriteibi ribadega, mida pärast saab kergelt eemaldada. Pressitud mahlast (näiteks peedi- või porgandimahlast) saab valmistada samuti munavärvi, selle saamiseks timmi mahla toiduõli ja tuhksuhkruga.

Kui köögiviljaga sagimine tundub liiast, võib munade kaunistamiseks kasutada küünlavaha, tilgutades erinevat värvi küünaldelt munadele täppe. Samuti võib näiteks valgele munale kleepida mosaiigina pruuni muna koori ja vastupidi. Munakaunistusi saab välja lõigata ka pabertapeedi või pakkepaberi ülejääkidest.

Too metsast „muru"

Rohelist on looduses veel vähe, aga too metsast sammalt ning eksponeeri seda kas avaras läbipaisvas vaasis või punutud korvis koos lihavõttemunadega. Sambla sisse paigutatuna näevad efektsed välja ka värvimata pruunid ja valged keedumunad.

Rõõmusta naabreid eksperimentaalse lillevaasiga

Kinnita rõdupiirdele, väravale või mõnda teise nähtavasse paika mänguline lillevaas, milleks võib olla lapse vana kummik, täpiline maitseainepurk või värviline emailämber ning täida see tulpide, nartsisside või pajuokstega. Eriolukorras võib olla lillevaasiks ka liitrine klaaspurk.

Värvi pajuurbi ja ehi lihavõttepuu

Pajuurbade värvimiseks pole toidule sobilikku värvi tarvis, selleks sobivad hästi ka laste kunstitunni guaššid või akvarellid. Too metsast suur haruline oks, pane see põranda- või lauavaasi ja ehi tühjaks puhutud munade ning värviliste paeltega.

Üks vahva lihavõttepuu pilt on ka selles loos SIIN!

Korralda virtuaalne lihavõttebrantš

Kata laud pühapäeva hommikul erksa lina või värvikirevate nõudega. Otsi välja jõuludest üle jäänud pastelsetes toonides küünlad või tee vanadest küünlajuppidest uued küünlad papist munaresti sisse. Täida lillevaas kevadiste metsa- või aialilledega. Saada välja kutse virtuaalsele lihavõtte brantšile, mis toimub üle videosilla nende sõprade ja sugulastega, kellele seekord külla minna ei saa ning korraldage virtuaalne munakoksimisvõistlus.

Nippe munade värvimiseks ning kodu ja aia kaunistamiseks jagas K-rauta Tondi kaupluse juhataja Eveli Uibomets.

Jaga
Kommentaarid