Udupea kook ehk mango-maasikasegadus

Kümnele kuni kaheteistkümnele

See kook on muretu nagu suvi. Ei ole siin vaja pingutada valmistamise ega kaunistamisega – lihtsalt sega kokku ja kalla alusele. Ideaalne magustoit suveõhtuteks, kui ukse taha laekuvad ootamatud külalised.

1 beseepõhi

100 g digestiivküpsiseid

1 küps mango

400 g maasikaid

100 g valget šokolaadi

200 ml vahukoort

400 g kodujuustu

70 ml agaavisiirupit

1 sidruni riivitud koor

1 tl vanillsuhkrut

kaunistamiseks melissilehti

Koori ja tükelda mango ning lõika maasikad sektoriteks. Sulata valge šokolaad veevannil. Vahusta vahukoor, sega ettevaatlikult hulka kodujuust, agaavisiirup, vanill­suhkur ja riivitud sidrunikoor. Lisa vahukooresegule tükeldatud mango ja maasikad, purusta hulka digestiiv­küpsised ja beseepõhi ning tõsta segamini. Kalla kõik serveerimisalusele ühte hunnikusse ja puista soovi korral peale mõned maasika-, mango- või küpsisetükid. Nirista kõik üle sulatatud valge šokolaadiga ja kaunista paari melissilehega. Naudi kohe!