Pereks pole ainult nende kuue hingega maailm, vaid sinna kuuluvad ka vanavanemad ja laste tädid-onud. Laste sünnipäevad on alati läbimõeldud ja tegevusterohked. Koos reisitakse ja kokatakse. Koos lastega rajatakse oma kodu. Lapsed on alati kaasatud vanemate tegemistesse ja löövad hea meelega kaasa. Lapsed armastavad ja hoiavad üksteist ning oma vanemaid.

Neljalapselise perekonna ema Mari-Liis lõi koos sõbrannaga 2018. aastal Antslasse Anni-Manni mängumaa, mis esialgu oli mõeldud sünnipäevapidudeks, kuid üha rohkem hakati seal tegelema ka ringitegevustega. See pälvis eelmisel aastal ka Antsla valla aasta teo tiitli.

Pereisa Kaimar töötab Werrowool OÜ-s müügijuhi ja logistikuna ning suhtub oma kolleegidesse suure empaatiavõimega – tööd teeb ta südamega. Vabal ajal pühendub Kaimar koos Mari-Liisiga kodu rajamisele Antsla linna laululava kõrvale. Räämas majast on nende mõlema käte läbi saamas imearmas kodu. Samuti aitab Kaimar pärast tööd kaasa laste kooliülesannete lahendamisele.

Selleks, et perega igale poole koos minna saaks, soetati seistmekohaline auto kohe, kui saadi teada, et armsasse perre lisandub veel üks särasilm. Sageli on perega väljasõitudel kaasas ka Mari-Liisi venna Karmo tütar Säsil. Koos tähistatakse riiklikke tähtpäevi. Näiteks vabariigi aastapäeval käiakse päikesetõusul Antsla keskväljakul lipuheiskamisel. Nii emade- kui ka isadepäevad korraldatakse koos suurema seltskonnaga, kus lisaks oma perele on veel Kaimari isa, Mari-Liisi vanemad ning õe ja vendade pered.

Näiteks eelmise aasta isadepäeval käidi maanteemuuseumis ekskursioonil ja töötubades, millele lisandus pidulik lõunasöök. 2018. aastal käidi spordimuuseumis ja korraldati perekondlik kardisõit, kus mõõtu võtsid nii noored kui ka vanad. Pere laste sünnipäevad on alati läbimõeldud ja tegevusrohked, enamasti kostüümidega teemapeod.

Perekonna vanim õde Kiara Astree on väikesest peale lava armastanud. Juba päris pisikesena hakkas ta osalema Antslas mudilaste laulustuudio töös. Ta on osa võtnud mitmetest lauluvõistlustest ja päris mitu korda on ta tulnud ka esikolmikusse ning pääsenud Võrumaa Laulukarusselli finaali. Ta armastab väga tantsida ja võimelda. Koolis osaleb ta draamaringi töös. Peale selle armastab ta mängida klaverit ja kokata ning koolis õpib väga hästi, sest on avatud silmaringiga sõbralik tüdruk.

Särasilmne teine tütar Emma Estelle on samuti väikesest peale lava armastanud. Ehk isegi nooremana lavale jõudnud kui vanem õde. Värskelt kaheseks saanuna julges ta minna jõuluvanale pikka luuletust lugema. Koos vanema õega on ta kaheaastaseks saamisest alates osalenud lauluringi töös ja lauluvõistlustel ning saavutanud koha esikolmikus. Ta armastab samuti võimelda ja tantsida, kuid peale selle meeldib talle väga joonistada. Sageli teeb ta suurema õe joonistamist vajavad kodutööd ise ära. Ta ootab kooliaega, et saaks hakata osalema kunstiringi töös, sest unistab kunstnikuks saamisest.

Pere kolmas tütar Säde Riin on tõeline sädemetüdruk – energiline ja särtsakas. Tahab teha kõike koos õdedega. Praegusel karantiiniperioodil antakse vanemale õele Kiara Astreele koduseid ülesandeid ning sageli on tarvis teha ka videoülesandeid, mille täitmisel löövad Säde Riin ja Emma Estelle alati kaasa.

Mari-Liisil ja Kaimaril on koolitundidest salvestatud väga vahvad ja inspireerivad videoklipid, kus on näha, kuidas on võimalik pere ühist aega nautida, olgu selleks või koolitükid.

Pere noorim liige Sära Leen on praegu veel pisike ja vaatab asju kõrvalt, kuid kahtlemata tuleb ka temast särav isiksus.

Peres on kaks koera, pisike toakoer Pipi ja suur õuekoer Stefi. Lisaks lumivalge kassike Elsa ning selle aasta kevadest viis kana, keda käiakse ühiselt hellitamas ja söötmas ning kelle munegi üheskoos korjatakse. Pere kasvatab üht-teist esmavajalikku enda tarbeks pisikesel aiamaalapil, mida taas koos lastega hooldatakse.

Lisaks oma perele püüavad Mari-Liis ja Kaimar olemas olla ka vanematele ning teistele lähedastele ja sõpradele. Stipendium kuluks selles peres ära laste huvitegevuse arendamiseks.

Aasta Suurpere tiitel ja Bigbanki poolt välja antav stipendium summas 7000 eurot antakse võitjale üle 24. mail saates „Hommik Anuga“. Kandidaate saab esitada Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) kodulehel kuni 13. maini.

Jaga
Kommentaarid