Triinu on eeskujuks ja toeks paljudele Saaremaa noortele, käies näiteks koolides tutvustamas neile karjäärivõimalusi ja seda, kuidas elus särava tähena läbi lüüa. Triinu lõpetas gümnaasiumi oma esimese lapse kõrvalt – õpetajad aitasid väikest Jacqueline’i hoida, kui Triinu oma kontrolltöid tegi. Ta on lõpetanud ülikooli ja omandanud magistrikraadi, kuid tema õpihimu ei ole otsa saanud. Talle meeldib ennast pidevalt edasi arendada. Kindlasti on Triinu üks maailma parimaid suhtlejaid – ta on avatud ja meeldiv inimene, kes ei jäta kedagi külmaks.

Kristo on noorest peast alates tegelenud toitlustusega. Lõpetanud Viljandimaal Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli koka erialal, töötanud aastaid saarlaste jaoks tuntud La Perla restoranis ja proovinud omal käel restorani pidada. Nüüdseks on ta pidama jäänud kiirtoitu pakkuvate Viking Burgeri kohvik-kioskite juurde, mille omanik ta on. See on taas koht, kus Kristo ja Triinu saavad oma oskused ühendada – sinna kutsutakse suveks noori taskuraha teenima. Pereisa tegeleb ka kalastuse ja jahindusega. Ta oskab lisaks kokkamisele ehitada ja on tubli isa, kes tegeleb pidevalt lastega.

Peretütar Jacqueline tegeleb ratsutamisega. Ta on saavutanud märkimisväärseid tulemusi. Pere suuremad poisid tegelevad purjetamisega ja on osavad nii rahvastepallis kui ka robootikas. Jacob on hea lauluhäälega ja väga südamlik poiss. Ta on saavutanud esimese koha nii rahvastepallis kui ka robootikas. Kolmas laps Jaco on pere naljamees, kes räägib igasugu vahvaid lugusid ja käib suure venna eeskujul sõudmises. Pere noorim laps Jack käib lasteaias, talle meeldib väga jalgpall ja uus lemmiktegevus on jalgrattaga sõitmine. Joonistamises on ta samuti väga osav.

Pere on ühtehoidev ja väga töökas. Kui teistel on abi vaja, siis Kristo ja Triinu ulatavad alati oma abikäe. Vabal ajal toimetavad nad kõik koos, käivad perega ratastega sõitmas ja veedavad palju aega metsas ning mere ääres. Kui Jacqueline teeb trenni, siis käib terve pere teda tallis abistamas. Jacqueline on juba väikesest peale tõeline hobustefanaatik. Tal on iga noore tüdruku unistus – oma poni, kel nimeks Tabita. Veel on Jacqueline tubli õde oma vendadele, hoides neid väga.

Kuna nende praegune elamine on kitsavõitu ja nad on mõelnud maja peale, siis aasta Suurpere stipendium oleks neile väga suureks abiks. Perekond unistab oma aiaga majast, kus lapsed saaksid rahus koer Eltonit jooksutada. Isal oleks siis rohkem ruumi oma kala- ja jahivarustust hoiustada ning ema saaks omale kena kasvuhoone ja maasikapeenrad. Ka laste huvitegevuste arendamisele oleks see suureks abiks.

Triinu ja Kristo on kogukonnale kindlasti tuntud tegelased. Nad ei keeldu kunagi kaasa löömast huvitavates projektides, mis aitaks kõigil siin ilmas paremini hakkama saada. Nad toetavad oma lapsi nende huvitegevustes, on alati laste jaoks olemas ja leiavad vahendid nende toetamiseks. Kristo ja Triinu on alati teisi abistanud. Näiteks kui mõnel tuttaval on vaja projekte kirjutada, ei ütle Triinu kunagi ei ja aitab hea meelega. Nad on üks suur ja tugev pere.

Aasta Suurpere tiitel ja Bigbanki poolt välja antav stipendium summas 7000 eurot antakse võitjale üle 24. mail saates „Hommik Anuga“. Kandidaate saab esitada Eesti Lasterikaste Perede Liidu (ELPL) kodulehel kuni 13. maini.

Jaga
Kommentaarid