Vanemad kasvavad ühes lapsega

Olles nüüd ise isa väiksele 9kuusele pojale Jasonile, arvestab Joel minevikuõppetundidega, mis ta oma keerulise lapsepõlvega saanud on. Tema sõnul on kõige tähtsam last mitte jätta üksinda ning alati tema jaoks olemas olla. "Kui elus peaks toimuma lahutus, siis ära unusta last, sest kõige suurem kannataja on tema," teab ta oma kogemustest rääkida.

Eelkõige tahab ta aga anda isana ise head eeskuju, selle järgi saab laps aru, mis on õige ja mis on vale. "Loomulikult ma võin öelda, et hooli teistest, aga täna me tegelikkuses ei tea täpselt, kas see reaalsuses nii läheb," räägib ta.

Kui elus peaks toimuma lahutus, siis ära unusta last, sest kõige suurem kannataja on tema.

Joel usub, et suurem osa lapsevanematest soovib, et nende laps oleks hea ja tubli, kuid kahjuks on palju mõjutusi nagu rahaline seis, keskkond, kus laps kasvab, sõbrad ja tuttavad. "Meie saame olla lapse kasvatamisel kas head õpilased või lohakad õpilased ning sellest tulenevalt me ka ehitame lapsele vundamenti. Olen alati öelnud, et laps tuleb enne suureks kasvatada, siis saab rääkida, mida ja kuidas kasvatus läks, enne pole midagi targutada," ei oska ta veel öelda, kuidas kulgeb tema teekond isana.

Pere kui sümbioos

Joel usub, et koostöö kõigi pereliikmete vahel loob armastuse, sest ka laps tekib ju kahest inimesest, millest tekib n-ö kolmiksümbioos.

Seepärast tahab mees ka lapse kasvatamises võimalikult palju osaleda ega jäta seda vaid emale. Üks on aga kindel - praegu on peamiselt on aga koduses elus vanemad taustatantsijad ning väike Jason solist.

Joeli sõnul on väikese Joeli ema tubli. Vahel on raske, ent see on ka loomulik, sest ega hambavalude vastu kergelt saa. "Päevad algavad erinevalt. Lisaks lapsele on meil veel toakoer ja kõik soovivad tähelepanu saada," räägib ta. "Tavaliselt kui ma ärkan, jalutan koeraga, siis on hommikul koosolek. Kui vaja, annan mina lapsele süüa, aga tavaliselt võtan lapse üle õhtuti. Päris kindlat plaani meil ei ole, iga päev on erinev."

Lapse elus on isal kandev roll

Treenerina näeb Joel tihti kõrvalt n-ö isapuudust ning paljud emad on sunnitud kasvatama lapsi üksi. "Kindlasti otsige lapse jaoks kiiremas korras meesfiguur või pange trenni, kus on meestreener," soovitab ta. "Lastele on vaja lisaks emale ka isafiguuri, sest selleta võib lapse elus palju sassi minna."

Hoidke püksid korralikult jalas, sest naised testivad meid kogu aeg!

Isadele soovitab ta aga viia oma isaroll lõpuni, mitte ära joosta kui läheb raskeks. "Noored isad, varuge kannatust ja naeratage, kui olukord läheb vähe äkiliseks," soovitab ta. "Ja hoidke püksid korralikult jalas, sest naised testivad meid kogu aeg. Kui hunt on murtud, pole ju selle hundiga enam midagi teha."

Jaga
Kommentaarid