Väga tore mängukoobas on lapse jaoks näiteks köögi kraanikausi all olev kapp ja just seal hoitakse paljudes peredes kodukemikaale! Kui oled lapse silme all avanud kemikaali või ravimipudeli turvakorgi, siis lapsele jääb see, kuidas seda tehakse, kohe meelde.

Kas sinu kodu telekapuldist saab kergesti patareid kätte? Tundub küll, et patarei ei tee nagu midagi, kuid kui laps on selle suhu pannud, on allaneelimise puhul kahju suur. Söögitorru sattunud patarei teeb lapse sisse lausa söövitusaugud.

Kõige enam mürgistusjuhtumeid tuleb ette kuni kolmeaastaste lastega ja lausa iga teine kõne, mis mürgistusteabekeskusele tehakse, on laste kohta. Väga palju helistatakse just kemikaalide pärast.

Mürgistusi ei tule ette vaid kodus. Kevadel korjavad inimesed karulaugu asemel mürgist piibelehte, rabarberileht on smuutisse panduna maksale väga kahjulik, suve jooksul nopivad lapsed põõsastelt mürgimarju ja ussimürgi puhul ei teata samuti, mida teha.

Terviseameti Mürgistusteabekeskuse juht Mare Oder selgitab, kuidas kodu lapse jaoks turvaliseks muuta ja mida teha, kui laps on saanud mürgistuse.

1x
00:00
Jaga
Kommentaarid