Kui sinu partner ei ole ikka veel valmis suhtele pühenduma, siis teie kooselu ka kaua ei kesta. Pühendumine tähendab, et mis iganes ka ei juhtu, te pingutate, et asjad saaksid alati lahenduse ja te olete üksteisele alati toeks. Pühendumine ei tähenda seda, et su kaaslane või sina kellegi teisega suhelda ei tohi. Pühendumine tähendab seda, et sa tunned, et oled teisele inimesele nii tähtis, et sa ei pea kunagi muretsema, kui ta kellegi teisega suhtleb, sest sina oled tema jaoks see ainuke õige.

Avatud suhtlus

Omavaheline kommunikatsioon on iga eduka suhte aluseks. See ei tähenda, et mõlemad partnerid kogu aeg ja kõigest omavahel rääkima peavad, ometigi peavad mõlemad osapooled olema valmis vajadusel arutlema selgeks suhtes üles kerkivad probleemid.

Jagatud väärtushinnangud

Ühised arusaamad sellest, mida elult oodatakse ja kuhu poole püüelda, hoiavad suhet tervena. Kindlate jagatud väärtushinnanguteta on kerge koperdada probleemide otsa, kui mitte suhte algusfaasis, siis selle arenedes kindlasti. Kas te mõlemad soovite palju lapsi? Kas te mõlemad saate laste kasvatamise põhimõtetest ühtemoodi aru? Kuidas te suhtute raha kulutamisesse? Erinevate uskumustega inimesed saavad muidugi olla õnnelikus suhtes, aga sellises juhul tuleb arvestada tõsiasjaga, et suure tõenäosusega võivad teil olla väga erinevad arusaamad sellest, kuidas peetakse teie peres pühi, kasvatatakse lapsi, suheldakse oma perekonnaga jne.

Pingutatakse üksteise mõistmise nimel

Rõõmsas suhtes olevad inimesed tunnevad, et neid mõistetakse. Empaatiavõime tuleb kasuks elu igas aspektis, edukaks suhteks on kriitiliselt tähtis oskus näha asju läbi oma partneri vaatenurga. Empaatiavõime tähendab seda, et üksteisele ei karata kõrri, kui teisel on vaja näiteks tööl lisatunde teha või on tal plaanis võtta aega iseendale. Kui teineteise mõistmine alati kerge pole, siis näägutamise asemel lepitakse heas suhtes kokku, et oldaksegi erinevad ja üksteisele antakse aega tegelemaks oma asjadega.

Füüsiline külgetõmme

Su partner ei pea sugugi olema superatraktiivne magnet, kellele kõik järele vaatavad, aga temas peaks peituma mingi kindel element, mis ta just sinu jaoks atraktiivseks muudab. Olgu selleks tema naeratus, tedretäpid ta põskedel või see kuidas ta silmad sinuga rääkides säravad.

Lahkus

Kas sa tõesti suudad oma elu veeta inimesega, kes pidevalt intriige tekitab ja sulle haiget teeb? Lahkus ja hoolimine on põhilised elemendid, mis suhte püsivuse tagavad.

Allikas: familyshare.com

Jaga
Kommentaarid