Miks me muutume, kui kuuleme „lastekodu laps"? Kes muudab need lapsed nähtamatuks - meie ise või seadus? Kelle eest püüame me neid lapsi kaitsta - teiste või nende endi eest? Me tahame neid aidata, kuid aitame tegelikult hoopis iseennast? Kes need lapsed on, millised nad on?

Peatuda ja vaadata - tähendab saja ebamugava küsimuse küsimist iseendalt.

Virtuaalnäitust „Olen nagu sina” saab vaadata SIIT!

Yulia Bogacheva on noor ja tundliku närviga fotokunstnik, kes on võtnud oma südameasjaks eriliste laste maailmade tutvustamise laiemale avalikkusele läbi emotsionaalsete ja erksalt tajutavate hetkejäädvustuste. 2017. aastal pildistas Julia projekti „Lapsepõlve iseärasused” jaoks erivajadustega lapsi. Projekti eesmärk oli juhtida tähelepanu asjaolule, et me kõik oleme ühe ja sama ühiskonna liikmed ning meil kõigil on sarnased vajadused. „Ärge pöörake pilku eemale. Ärge otsige õigeid sõnu. Nad on lihtsalt lapsed — meie, sinu, kellegi teise. Lihtsad, keerulised, arusaadavad, arusaamatud. Lihtsalt võtke neil käest kinni, naeratage ja rõõmustage koos. Igaüks neist on eriline ja erinev.”

2013. aastast elab Yulia Eestis ning võtab fotograafina aktiivselt osa erinevatest kunsti-, äri-, sotsiaal- ja meediaprojektidest. Tema eritähelepanu all on lastega seotud projektid. Alates 2018. aastast teeb Yulia vabatahtlikuna koostööd SOS Lastekülaga.

Yulia Bogacheva on erialase hariduse saanud Moskva A. Rodchenko nimelises fotograafia ja multimeedia koolis ning Moskva kinoinstituudi (VGIK) operaatorite teaduskonna fotokoolist. Venemaal olid Yulia koostööpartneriteks Radisson, Samsung, BNP Pari Bank, teater "Moskovskaja Operetta", heategevuslik fond "Nastenka" ja paljud teised.
Virtuaalnäitust „Olen nagu sina” saab vaadata SIIT!
Jaga
Kommentaarid