Dani: "Emme! Sulle meeldib issi palju vä?"

Mina: "??? .... no jaaa"

Dani: "Mulle natukene ei meeldi palju"

Mina: ???

Dani: "Sest mõnikord ta magab mingis teises kohas"

Artjom käis esimest korda peale koroonat, ehk siis üle saja aasta sõpradega öösel väljas. Dani eeldas vist, et kui uneajaks pole kodus, siis on kusagil mujal tuttu läinud.

Muide, öine linn on nagu koroonat poleks kunagi olnudki. Täpselt sama palju rahvast, kõik baarid pungil täis. Kuigi maskid on endiselt kohustuslikud, siis väga vähesed käivad öösel maskiga ringi. Ja noh, kohe kui baari uksest sisse mindud, siis lendavad maskid taskusse ka. Päeval ikka suurem osa inimestest higistab 30 kraadises kuumuses maskidega. Sest noh, politsei ja trahvid (100 eur).

Üldse on kogu see maskiteema nii jabur lihtsalt. Mulle tõesti tundub, et neist on pigem kahju kui kasu.

Näiteks kinnisvaramaaklerid. Kohustuslik on nüüd nii maakleril kui kliendil objektile maskiga tulla. Aga kohe, kui uksest sisse on jõutud, läheb see mask sujuvalt lõua alla.

Jaaniööl ei ole lubatud randadesse minna, aga pole üldse probleem, kui kõik see rahvas pead-jalad läbisegi mingis kinnises baaris istub. Vabas looduses on vist ohtlikum...

Mingid pikniku- ja grillimisalad on kinni, jõgedes asuvatele matkaradadele ei tohi minna... aga minge kõik parem baaridesse passima, see on vist selline magic koht, kus viirus ei levi.

Üleüldse olen ma 100% kindel, et see koroona jõudis siia juba mitu kuud varem, kui alguses räägiti. Jaanuaris oli ta Malagas juba raudpolt olemas. Päris palju inimesi Artjomi tuttavatest jäi riburadapidi oma elu hullemasse mitmenädalasse "grippi" ja vaakusid suht hinge. Ka sellised, kes kunagi üldse haiged ei ole. Ja noh, nüüd ma lugesin, et Itaalias oli reoveeanalüüside põhjal juba detsembris viirus olemas, seega täitsa loogiline, et meil ka.

Mul oli tegelikult novembri alguses palavik ja ülikehv oli olla ja pärast piinas veel tükk aega räme köha (ja täpselt samal ajal katkes rasedus ka) aga noh, iga asja ei saa ka muidugi koroona kaela ajada, küllap too oli ikka mingi tavaline viirus. Kuigi ma üldse ei imestaks kui lõpuks selgub, et juba sügisel ta ringi liikus, sest pooled lapsed ja vanemad ja õpetajad koolist olid ka haiged. Aga eks aeg annab aru.

Minu nimi on Marju ja ma elan Hispaanias koos abikaasa ja kahe lapsega. Minu pere elust Andaluusias võid lugeda SIIT!

Jaga
Kommentaarid