„Pered on olnud väga kannatlikud ja mõistvad, täname neid selle eest! Meil on väga hea meel, et saame piiranguid järjest leevendada, kuid peame meeles pidama, et koroonaviirus ei ole veel kadunud ja seetõttu on naistekliinikus jätkuvalt kasutusel teatud meetmed kõikide patsientide ja haiglatöötajate ohutuse tagamiseks," ütles dr Veerus.

Alates 1. juulist lubatakse rasedusaegsetele ultraheliskriiningutele koos rasedaga üks terve täiskasvanud tugiisik. Rasedusaegsed ultraheliskriiningud on 12.-14. rasedusnädalal tehtav OSCAR test ning 20.-22. rasedusnädala II trimestri ehk loote anatoomia ultraheliuuring. Vastuvõtule saabudes palutakse nii patsiendil kui tugiisikul täita tervisedeklaratsioon ning neile antakse kirurgiline kaitsemask, mida tuleb kanda kogu haiglaruumides viibimise aja.

Alates juulist võib ka plaanilisele keisrilõikele minev patsient tulla haiglasse koos ühe terve täiskasvanud tugiisikuga. Ohutuse tagamiseks tugiisikut operatsioonituppa ei lubata, kuid ta saab olla koos sünnitanu ja vastsündinuga taastumisruumis, kuni naine ja laps viiakse sünnitusjärgsesse palatisse. Tugiisik peab haiglasse saabudes täitma tervisedeklaratsiooni ja haiglaruumides viibides peab ta kandma respiraatorit.

Üks terve täiskasvanud kaaslane on lubatud ka koos lapseootel naisega perekooli loengule. Loengutele registreerumine on avatud veebilehel https://bronn.ee (valides Pelgulinna Sünnitusmaja Perekeskus). Loengusse tulijad peavad täitma tervisedeklaratsiooni ja kandma kirurgilist kaitsemaski.

Endiselt ei ole kaaslased lubatud sünnitusjärgsesse palatisse, samuti ei ole lubatud haiglas viibijate külastamine. Tavapärastele ämmaemanda ning naistearsti visiitidele on rasedad endiselt oodatud üksinda ilma laste ning kaaslasteta. Pelgulinna sünnitusmaja teavitab edasiste piirangute leevenemisest esimesel võimalusel.