Viinerikeerud


Keerdus viinerid teevad lõbusaks nii argi- kui ka pidulaua. Neid on tore koos lastega valmistada ja sellest ei ole midagi, et nende keerud tulevad rohkem rataste moodi.

  • viinereid
  • puidust grillimistikke

Torka ühe grilltiku peale kaks viinerit (üks kumbagi otsa). Aseta varras lõikelaua alumisse serva, lõika viineri vasakusse otsa veidi diagonaalselt sisse ja nuga kindlalt paigal hoides rulli viineri­varras lõikelaua ühest äärest teiseni. Nõnda keerutades liigub nuga sujuvalt spiraalina läbi viineri. Väiksema lõikelaua puhul võib olla vahepeal vaja vinkuvarras koos noaga lõikelaua alumisse serva tagasi paigutada ja siis rullimist jätkata. Korda protsessi nii paljude viineritega, kui soovid. Enne küpsetamist säti viinerikeerud vardas natuke rohkem laiali.

Küpseta ahjus 200 kraadi juures 10–15 minutit. Serveeri, nii kuis soovid – varda otsas või ilma.

Edasi lugemiseks: