RETSEPT | Lihtne plaadikook, mis toidab terve küla ja maitseb kõigile
Põhi ja puru:
2 pakki Juubeli tordipulbrit
2–3 dl kaerahelbeid
2 pakki külma võid
Täidis:
4 muna
1 kg kohupiima
3–4 sl pruuni suhkrut
2 tl vanillipastat
1 apelsin
1 liitri jagu marju, õunu või rabarberit
Valmistamine:
Haki külm või koos kaerahelveste ja tordipulbriga läbi. Hea on seda teha suures kausis – algul hakid noaga ja hiljem pigistad läbi sõrmede, nii et tekib peaaegu ühtlane purune mass. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja suru 2/3 segust plaadile. Täidise tarvis klopi munad lahti, sega kohupiimaga. Maitsesta suhkru, vanillipasta, riivitud apelsinikoore ja apelsinist pressitud mahlaga. Määri täidis ettevaatlikult põhja peale. Puhasta marjad või koori-haki õunad-rabarber ning laota ühtlaselt kohupiimale. Pealmiseks kihiks pudista 1/3 purust. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta umbes 40 minutit. Kook peab jääma pealt helepruun.
Veel põnevaid ja lihtsaid nippe leiad Pere ja Kodu juulinumbri loost VÕTA PUHKUST KA KÖÖGIST | Suvised retseptid, mille valmistamiseks pole vaja pikalt kööki passima jääda!