2 pakki Juubeli tordipulbrit

2–3 dl kaerahelbeid

2 pakki külma võid

Täidis:

4 muna

1 kg kohupiima

3–4 sl pruuni suhkrut

2 tl vanillipastat

1 apelsin

1 liitri jagu marju, õunu või rabarberit

Valmistamine:

Haki külm või koos kaerahelveste ja tordipulbriga läbi. Hea on seda teha suures kausis – algul hakid noaga ja hiljem pigistad läbi sõrmede, nii et tekib peaaegu ühtlane purune mass. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja suru 2/3 segust plaadile. Täidise tarvis klopi munad lahti, sega kohupiimaga. Maitsesta suhkru, vanillipasta, riivitud apelsinikoore ja apelsinist pressitud mahlaga. Määri täidis ettevaatlikult põhja peale. Puhasta marjad või koori-haki õunad-rabarber ning laota ühtlaselt kohupiimale. Pealmiseks kihiks pudista 1/3 purust. Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta umbes 40 minutit. Kook peab jääma pealt helepruun.