Korjake jalutuskäigul lilli kimbuks ja kinkige see sõbrale, pereliikmele või naabrile. Lihtsalt niisama, suurema põhjuseta.

Julgusta teda märkama üksi mängivaid lapsi ja nendega suhtlema ning mängima.

Luba lapsel poes korvi tõsta näiteks mõned pakid kuivaineid või konserve, mis annetate Toidupangale, kui kampaania kaupluses käimas.

Selgita lapsele jõulude ajal heategevusprojektide mõtet ja uuri, kas on midagi, mida tema sooviks ka kinkida lastele, kel üldse mänguasju pole.

Luba lapsel sorteerida näiteks paberi- ja plastiprügi ja räägi selle vajalikkusest. Viige need koos ka vastavassse kohta.

Kui võtad kaasa kummikindad ja kilekoti, võite jalutuskäigu ajal kokku korjata prügi kodutänavalt.

Tehke koos valmis positiivse sõnumiga kaardikesi - sina kirjutad, tema kaunistab. Kanna neid kotis kaasas ja kui teenindaja kohvikus näib mossis või tädi, kellelt lilli ostate, tundub nukker, ulatagu laps talle üks kaardike. Piisab vaid, kui sel on üks sõna "Aitäh!", "Päikest!", "Naerata!" või muud vahvat. Ta näeb, kui kergesti saab inimesi naeratama panna ja nende tuju parandada.

Ideed lastele vanuses 5 kuni 7

Kui sul on tütar, kes soovib oma juuksed lasta ära lõigata, uurige, kas on kohti, kuhu saaksite patsi annetada, et neist saaks parukas neile, kel seda vaja on. On ka juuksurisalonge, mis sellisel juhul lõikuse tasuta teevad.

Kindlasti leiad kiire otsinguga heategevuse, kuhu annetada mänguasjad, millest laps on välja kasvanud. Vihmasel päeval leidke need tema asjade seast koos ja viige ka koos abivajajateni.

Võite ka proovida kirbuturul lapse asju müüa temaga koos ja leppida kokku, et annate näiteks pool tulust mõnele lastega seotud heategevusele, teise poole eest saab ta endale midagi meelepärast ise valida.

Valige kaupluses soodsamad maiused ja säästetud raha eest soetage Pardiralli part hoopis lapse nimele.

Külastage varjupaika, kus saab loomadega jalutada. See on hea võimalus selgitada, et ka loomi tuleb hoida, armastada ja hoolitseda nende eest.

Ideid lastele vanuses 8 ja enam

Kui su laps on osav meisterdamises, võiks ta oma tooteid müüa majaelanikele, sõpradele ja sugulastele, et siis toeada mõnd looma loomaaias või annetada tulu heategevusele.

Ole eeskujuks: kui oled kuskil püsiannetaja, räägi sellest ka lapsele. Soovi korral võib temagi saada eraldi rahakassa heategevuseks ja näiteks lepite kokku, et sinna paneb ta ainult punased mündid. Seda pole palju (olenevalt kogutavast ajast muidugi), ent on palju kohti, kus ka väiksest summast on suur abi. Ta võib ise valida sinu etteantute seast, kellele head teha soovib.

Kui näete tänaval kerjavaid inimesi, rääkige sellest, mitte ärge mööduge kaarega.

Ka 2-4-aastaste ideede juures soovitatud tänukaardike võiks just selles vanuses lastele õpetada märkamist ja hoolimist. Ehk vajab just ta kooli koristaja väikest tujutõstjat või hoopis klassikaaslane, kelle vihiku vahele selle poetada saab?