2019 jõudsid top 10sse ka Freya ja Lily, vahetades välja seni populaarseimate seas olnud Ella ja Emily, millest viimane on alates aastast 1984 tabelis olnud. Vaid nimed Margaret ja Mary on olnud top 10s olnud kauem kui Emily.

Vastupidiselt poppide tüdrukutenimede tabelile ei kerkinud poistenimede top 10sse ühtki uut nime.

100 populaarseima nime tabelisse on tekkinud aga uustulnukaid: 2019. aastal olid nendeks Alfred, Chester, Hudson, Ibrahim ja Oakley, mis vahetasid välja seni tabelis olnud nimed Alex, Dexter, Dominic, Kai, Sonny ja Tobiase. Väärib mainimist, et nimi Alfred on tabeli 100 popima hulgas pärast 1944. aastat.

100 populaarseima tüdrukunime tabelis astusid mängu Mabel ja Lara Aisha ja Francesca asemel. See on esimene kord pärast 1924. aastat kui Mabel tabelis on, mis näitab vanade nimede naasmist.

Hallie on üks nimedest, mis on populaarsuse tabelis suure hüppe teinud. Kui 1999. aastal sai vaid kolm tüdrukut nimeks Hallie, siis 2019. aastal oli neid 910.

Kuninglikud nimed sõltuvad ema vanusest

Kate'i ja Williami laste nimedest inspireeritud George ja Charlotte on kõige populaarsemad just enam kui 35-aastaste emade seas.

Harry ja Meghani poja nimi Archie oli aga alla 25-aastaste emade seas lausa populaarsuselt kolmandal kohal, samas kui alles 43. valik enam kui 35-aastaste värskete emade seas.

Üks populaarne nimevaliku mõjutaja on olnud ka tehnikavidin. Amazon Alexa on kahandanud selle nime panemist lastele märkimisväärselt - kui 2016 pandi see nimi 332 preilile, siis 2019 vaid 39-le.

Ka filmitööstusel on mõju laste nimedele: näiteks Elton Johni eluloofilmis "Rocketman" mänginud Taron Egertoni võib just pidada põhjuseks, et see nimi on populaarsemaks saanud, samas kui nimi Kylo menukus kasvab iga "Star Warsiga".

Jaga
Kommentaarid